Bílí Tygři Liberec

Souboj šelem pokračuje! Za stavu 1:1 se čtvrtfinálová série přesouvá pod Ještěd

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec - Po dvoudenní pauze čekají Tygry další utkání v rámci čtvrtfinálové série. Za stavu 1:1 na zápasy se svěřenci Patrika Augusty představí na domácím ledě, kde se porvou o vedení v sérii. Šelmy odehrají v Home Credit Areně dva duely, a to ve čtvrtek a v pátek, proto neváhejte a přijďte je podpořit!

Šelmy vstoupily do čtvrtfinále proti Mountfieldu vítězně, přestože v úvodním duelu prohrávaly po gólu Cingela. Především díky výbornému závěru zápasu se dokázaly vrátit do hry a dokonce stav zápasu i otočit. Vedení vystřelil Libereckým Oscar Flynn, který svou dělovkou v přesilovce nedal Kiviahovi šanci. Na výsledných 4:2 zvyšoval liberecký kapitán Petr Jelínek a Tygři se tak ujali vedení v sérii.

T. J. Melancon o druhém zápase
Byl to opět velmi bojovný a vyrovnaný zápas, v závěru nám možná chybělo trochu štěstí. Musíme to hodit za hlavu, ve čtvrtek nás čeká třetí utkání, které chceme zvládnout.

Druhé vzájemné střetnutí dopadlo lépe pro domácí Hradec Králové. Tygrům opět utekl začátek druhé periody a znovu se v hned v 21. minutě prosadil Cingel. V polovině hrací doby pak navyšoval hradecké vedení Klíma. Liberečtí se však nevzdali a odměnou jim za to bylo snížení a následné vyrovnání v úvodu třetí dvacetiminutovky, které zařídil Michael Frolík. Tentokrát si Hradec vítězství utéct nenechal a dvě minuty před koncem rozhodl dvougólový Klíma.

Koho sledovat

Liberecký forvard Michael Frolík se ve druhém zápase prezentoval opravdu pohledným sólovým únikem, ve kterém překonal Machovského a srovnával stav zápasu na 2:2. Dokáže se podobnou akcí blýsknout i v domácím prostředí?

Nejlepší střelec Hradce Kevin Klíma rozhodl druhý zápas díky své pohotové trefě těsně před koncem závěrečné periody. Dohromady si za první dvojzápas připsal tři gólové trefy.

Na ostří nože

Podle předpokladů byly obě bitvy vyhrocené, ale především vyrovnané. V obou případech se o totiž vítězi rozhodovalo až v závěrečných minutách posledního dějství. Na ledě bylo také k vidění mnoho potyček, především pak v prvním zápase, kdy to mezi oběma tábory jiskřilo i při odchodu do kabin po konci utkání. Budou i další duely napínavé až do samotného konce?

Jaroslav Vlach směrem k domácím zápasům
Po tomto dvojzápase se těším na domácí fanoušky. Doufám, že nás poženou za vítězstvím a věřím, že přijde plná hala. My se budeme snažit pro to vítězství udělat všechno.

Tygři se na domácím ledě představí ve čtvrtečních 19:00 a následně pátečních 17:00. Přijďte liberecké hokejisty podpořit!

KOUPIT VSTUPENKY

Program čtvrtfinále

Neděle 19. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 2:4
Pondělí 20. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 3:2
Čtvrtek 23. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (19:00, O2 TV Sport)
Pátek 24. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (17:00, ČT Sport)
Neděle 26. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (18:00, O2 TV Sport)

Úterý 28. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (případný 6. zápas)
Čtvrtek 30. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (případný 7. zápas)


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit