Bílí Tygři Liberec

Fantastický úspěch! Sedmáci vyhráli DTS, ve finále vysoko porazili Plzeň

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Hráči tygří sedmé třídy to dokázali! V domácím "final four" Dlouhodobé turnajové soutěže (DTS) v semifinále přetlačili Slavii a zahráli si s Plzní o zlaté medaile. A Západočechy porazili jednoznačně 7:1! Liberecký hokej tedy slaví výborný úspěch v konkurenci nejlepších českých soupeřů.

V DTS jsou týmy rozděleny do čtyř skupin na základě geografické polohy. Na závěr soutěže se každoročně koná finální turnaj vítězů jednotlivých skupin na ledě toho, komu se ve skupině dařilo úplně nejvíc. Bílí Tygři tak měli výhodu domácího prostředí, kterou dokázali naplno využít a v DTS slaví titul! Zápasy DTS se hrají formátem na dva poločasy – 2x20 minut.

semifinále: Liberec - Slavia 4:2

góly: Bartovič 2, Čutta, Lochman.

hodnocení trenéra Jakuba Mulače: Od prvního vhazování se hrálo v extrémním tempu. Rychle jsme se ujali vedení, ale pak se Slavia dostala trošku na koně a skóre otočila. Obrovsky důležité bylo, že jsme ještě v prvním poločase dokázali srovnat na 2:2. Zápas byl velice vyrovnaný, na obou stranách mohlo padnout ještě víc gólů, brankáři chytali skvěle. Celkově to mělo velkou kvalitu a jsme rádi, že takové zápasy můžeme hrát. Asi deset minut před koncem jsme se trefili na 3:2, což soupeře trošku nalomilo a zvládli jsme to. Klobouk dolů před všemi hráči!

2. semifinále: Třinec - Plzeň 3:4 po náj.

o 3. místo: Slavia - Třinec 2:6

finále: Liberec - Plzeň 7:1

góly: Čutta 4, Čakajík, Šmucr, Křeček.

hodnocení trenéra Jakuba Mulače: První dvacka byla one man show Matyase Čutty, který dal za poločas čtyři góly. Ukázalo se, že jsme tím zápas rozhodli, protože Plzeň trošku zalezla. I když se jí povedlo snížit na 1:3, hned jsme odpověděli další brankou. Drželi jsme otěže duelu ve svých rukách a kluci předvedli skvělý výkon. Řekl bych, že jsme soutěž ovládli zaslouženě. Beru to jako super úspěch, protože tam jsou velké kluby a kvalita je vysoká.

Chci poděkovat i všem klukům, kteří s námi DTS odehráli a pomohli nám – Honza Žďára z Vrchlabí, Hynek Janda z Kralup a Gleb Vasiljev, který přijel až z Polska. Stejně tak děkujeme i Honzovi Matějčkovi a Danielu Strnádkovi z mladší kategorie, kteří za nás už nastupují často. Celému týmu gratuluji, pro hráče je to první takhle velké vítězství v dlouhodobých soutěžích.

Konečné pořadí TOP 4 DTS

1. Bílí Tygři Liberec
2. HC Škoda Plzeň
3. HC Oceláři Třinec
4. HC Slavia Praha.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit