Bílí Tygři Liberec

Další prodloužení? Tygři budou bojovat v Plzni

Date of publication Author Natálie Kopecká

Liberec - V posledním derby základní části vybojovali Tygři dva body, když v prodloužení porazili Mladou Boleslav 4:3. Tím potvrdili, že se jim doma daří, šlo totiž o čtvrtou domácí výhru v řadě. Prolomí v Plzni sérii venkovních porážek? To se dozvíme již v neděli, utkání začíná v 16:30.

Na horské dráze

Jednou nahoře, jednou dole, tak by se dala popsat aktuální tygří forma. Na domácím ledě šelmy dominují a připisují si jednu výhru za druhou, naopak venku se jim příliš nedaří. Venkovní zápasy proti Vítkovicím, Kladnu i Brnu dopadly lépe pro domácího soupeře.

Plzeňská Škodovka nezažívá šťastné období ani doma, ani venku. Z posledních pěti zápasů tři skončily porážkou a další dva nebyly ukončeny v základní hrací době. V Českých Budějovicích vybojovali Plzeňští výhru v prodloužení, proti Spartě rozhodly ve prospěch Plzně až samostatné nájezdy. Páteční duel s Karlovými Vary ovládli energetici, ti přestříleli Plzeň 3:1.

Michal Birner o derby s Mladou Boleslaví
Hráli jsme dobře prvních dvacet minut a myslím si, že jsme i byli lepší. Úplný začátek ale nebyl ideální a dovolili jsme soupeři dvě přečíslení.

Koho sledovat?

Útočník Tomáš Filippi dlouhodobě prokazuje dobrou střeleckou formu. V pátek pomohl k výhře nad Boleslaví jednou brankou. Jak přesná bude jeho muška v Plzni?

Finský rodák Aleksi Rekonen, jenž letos prožívá svou první sezónu v české extralize, je druhým nejproduktivnějším hráčem Plzně. Proti Spartě zaznamenal gól a asistenci. Přispěje k úspěchu svého týmu i tentokrát?

Další prodloužení?

Ani jedno ze tří vzájemných utkání letošní sezóny nebylo ukončeno v základní hrací době. Dvakrát se nakonec z výhry radovali Liberečtí, jednou to byla Plzeň. Bude se prodlužovat i tentokrát? To zjistíme již tuto neděli v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně, kde můžeme vzhledem k rozdílu pouhých dvou bodů očekávat vyrovnaný souboj. Utkání začíná v 16:30.

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 2:1p
58. Flynn (Balinskis), 62. Flynn (A. Najman) – 9. Hrabík (Schleiss, Kaňák)



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit