Bílí Tygři Liberec

Domácím soubojem s Kladnem vstoupí Tygři do druhé poloviny základní části!

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Třetí souboj s Kladnem tuto sezonu je tu! Úvodní buly, která padne v Home Credit Areně v nedělních 16:00, započnou Tygři druhou polovinu základní části.

Střelecká smůla

Už třetí zápas v řadě odehrají šelmy před domácím publikem. V tom prvním podlehly Vítkovicím v nájezdech, načež v následujícím vyšly gólově naprázdno a rozjeté Spartě tak stačil pouze jeden šťastný zásah. Podaří se svěřencům Patrika Augusty vylepšit střeleckou úspěšnost a bilanci v domácích utkáních?

Jaroslav Vlach o střeleckém zmaru
Na trénincích na produktivitě pracujeme, což potřebujeme přenést i do zápasů. Vím, že je to klišé, ale nic jiného, než pracovat na tréninku, zkrátka nepomůže. Věřím, že se to díky našemu úsilí zlomí.

Rytíři v posledním utkání dokázali utnout šňůru tří porážek proti Karlovým Varům, když zvítězili poměrem 4:1. Díky tomu se na chvostu tabulky dostali na kótu osmadvaceti bodů a ve stále vyrovnaném souboji o záchranu ztrácí na předposlední České Budějovice pouhé dva body. Překazí jim náš tým jejich plány na odlepení se ze dna tabulky?

Koho sledovat?

Jedenadvacetiletý Adam Najman prožívá individuálně úspěšnou sezonu. Už jen jeden bod ho dělí od vyrovnání jeho extraligového maxima v základní části a jeho výkony tak neunikly ani zraku kouče národního týmu Jalonena, který ho nominoval na Švýcarské hokejové hry. Projeví se tyto skutečnosti ve hře mladíka už proti Kladenským?

Kanaďan Jake Dotchin řídil v minulém kole výhru Středočechů nad Karlovými Vary. Osmadvacetiletý bek se stovkou startů v NHL vstřelil do sítě Západočechů gól, jenž se ukázal být vítězným, a navrch k tomu přidal i asistenci. Dokážou mu Tygři v podobném snažení zabránit?

Přesilovková (ne)produkce

Severočechům se ve hře v početní výhodě tuto sezonu nedaří, s úspěšností 15,24 % v této statistice sedí na posledním místě. Nyní se ale nabízí možnost na nápravu. Soupeřovy speciální týmy na oslabení totiž patří v extralize k těm nejméně úspěšným a Tygrům se tak naskýtá příležitost zažehnout přesilovkový brankostroj.

Jak dopadne třetí střet s Rytíři v této sezoně? Bude k vidění opět utkání rozhodnuté rozdílem jedné branky? To se dozvíme v nedělních 16:00 v Home Credit Areně.

Poslední vzájemný zápas

Rytíři Kladno vs. Bílí Tygři Liberec 3:2
Branky a nahrávky:
8. Indrák (Slováček), 21. Brodecki (Plekanec), 29. Klepiš (M. Procházka) – 4. Balinskis (Vlach, Šír), 16. Birner (Melancon, Frolík)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit