Bílí Tygři Liberec

Spolupráci s Vrchlabím se nebráníme, ale strategickým partnerem je stále Jablonec

Date of publication Author Jan Rachota

Říkají vám něco jména - Vála, Musil, Koťátko? Jde o hráče, kteří v minulosti oblékali dres s tygrem na prsou. Nejen tato trojice, ale hned devět "Tygrů" bude v následující sezóně nosit dres ambiciozního Vrchlabí.

Na přestup míří do Vrchlabí brankář Petr Ševčík a zkušený obránce Aleš Vála. Ševčík ve Vrchlabí již loni působil, Aleš Vála hrál první ligu za Ústí nad Labem.

Na hostování míří další brankář Jan Koťátko (v loňské sezóně Jablonec), obránci Milan Beránek a Jiří Svoboda (oba v loňské sezóně Vrchlabí - prodloužení hostování). Útočnou fázi Východočechů posílí světoběžník Mojmír Musil (minulý ročník Dynamax Nitra, Prostějov, Mladá Boleslav), Miroslav Hájek (Kometa Brno), Milan Plodek (v loňské sezóně Vrchlabí - prodloužení hostování) a Josef Řeháček ml. (minulý ročník Bílí Tygři Liberec - mládež).

Krátký rozhovor s Ctiborem Jechem na téma Vrchlabí:

Počet libereckých hráčů v druholigovém Vrchlabí narostl již na devět hráčů. Je to náznak nějaké dlouhodobější spolupráce?

Pro nás má první liga strategicky smysl, vždy jsme o to usilovali a chtěli jsme, aby byla v Jablonci. To je pro nás strategicky nejlepší partner. Vrchlabí však vstoupilo do hokeje velmi razantním způsobem. Bylo schopné se kvalitně postarat o hráče, které jsme tam uvolnili a dát jim i program pro jejich další rozvoj. Hráči sami měli zájem ve Vrchlabí pokračovat a tak jsme jim umožnili přechod. Spolupráce s Vrchlabím by fungovat mohla, ale stále musíme myslet na tu vzdálenost 80-90 km, což není na dojíždění obzvláště v dnešní době jednoduchá záležitost. Spolupráci s Vrchlabím se tedy nebráníme, ale strategickým partnerem pro nás zůstává Jablonec. Bohužel tam se nám to zatím nedaří tak, abychom tam ten záměr uskutečnili.

I přesto se zeptám - je možné, že do Vrchlabí v následující sezóně zamíří ještě nějaký z libereckých hráčů?

Ve Vrchlabí již asi ne. Tamní klub má svůj program, který směřuje k jednomu cíli - postupu do první ligy. Tým, který se má o tento cíl pokusit, chtějí mít postavený již teď před začátkem sezóny. Je možné, že ke konci sezóny budou chtít tento tým doplnit, ale v těchto chvílích budou mít zájem o hráče, kteří budou zkušení a v rozhodujících chvílích jim mohou pomoci.

Pro nás to znamená, že během sezóny již Vrchlabí nemůžeme použít, ti si jdou jasně za svým cílem. Zajímají je hráči, kteří jim dle jejich názoru mohou pomoci v postupu. My potřebujeme tým, který bude schopen trpělivě pracovat s mladšími hráči. Ti svou výkonost také mají, ale potřebují k tomu klid a důvěru trenéra a ne dostávat cíle, které jsou pro ně nesplnitelné. Mladšímu hráči nemůžete na záda naložit takovou porci zodpovědnosti, potřebují hlavně klid. Vrchlabí má v letošní sezóně jednoznačný cíl - postup - a to není rozhodně jednoduchá věc.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit