Bílí Tygři Liberec

Útok Tygrů posílí vítěz Stanley Cupu Michael Frolík!

Date of publication Author Klub

Liberec – Bílí Tygři hlásí přestupovou bombu! Liberecký kádr totiž posílí hvězdný forvard Michael Frolík, jenž má bohaté zkušenosti ze zámořské NHL i s reprezentací. S klubem podepsal roční smlouvu.

Ofenzivu Severočechů doplní útočník, který má zkušeností na rozdávání. Kladenský odchovanec se může pyšnit třinácti odehranými sezónami v NHL, během kterých nastoupil k 858 zápasů v základní části a 47 v play-off. Draftem prošel v roce 2006, kdy si ho jako celkově desátého hráče vytáhla Florida. Za tu ale poté odehrál pouhé tři ročníky, načež postupně oblékl ještě dres Chicaga, Winnipegu, Calgary, Buffala a Montrealu.

Jméno Michael Frolík je také vyryto na slavném Stanley Cupu, který s Chicagem získal ve zkrácené sezóně 2012/13! Celkem si ostřílený forvard připsal v nejlepší lize světa 384 kanadských bodů a dalších 19 přidal ve vyřazovacích bojích. Nejpovedenější pro něj byl hned jeho první rok, kdy v barvách Floridy zaznamenal 21 gólů a 24 přihrávek.


Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
V Michaelovi získáváme výraznou posilu do útoku. Je to výborný bruslař a pracovitý hráč, který dokáže nejen zakončit, ale i připravit akci svým spoluhráčům. Je to útočník s velmi úspěšnou kariérou v nejlepší soutěži světa i na mezinárodní scéně. Jeho obrovské zkušenosti a profesionalita pomohou celému týmu a hlavně našim mladým hráčům. Svým charakterem a kvalitou se přiřadí k lídrům nejen na ledě, ale i mimo něj. Věřím, že společně budeme úspěšní.

Tím ale Frolíkův pestrý životopis zdaleka nekončí! Bohaté zkušenosti totiž získal také v reprezentaci, když se třikrát představil na světovém šampionátu U18 a dokonce čtyřikrát na mistrovství světa juniorů! Z těchto turnajů si také přivezl celkem tři bronzové medaile a další dvě poté přidal i se seniorským národním týmem. S tím se podíval na tři světová mistrovství, světový pohár v Kanadě a dvakrát na olympijské hry, včetně těch letošních v Pekingu.

V létě 2021 se Frolík rozhodl pro návrat do Evropy a minulou sezónu odehrál ve švýcarském Lausanne. Tu následující už ale bude brázdit extraligová kluziště, a to v dresu Bílých Tygrů, s nimiž podepsal jednoletou smlouvu!


Michael Frolík během mistrovství světa 2019, FOTO: Alena Zapletalová

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Michal Birner končí kariéru. V klubu pokračuje v nové roli

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit