Bílí Tygři Liberec

Posila do brankoviště! Do Liberce přichází Jakub Neužil

Date of publication Author Klub

Liberec - Po posilách do obranných a útočných řad hlásí Tygři novou akvizici i do prostoru mezi třemi tyčemi. Ze Sparty pod Ještěd míří gólman Jakub Neužil, který v příští sezóně doplní sestavu brankářů. S klubem podepsal jednoroční smlouvu s roční opcí.

Sedmadvacetiletý gólman vyrostl pro dospělý hokej v pražské Spartě, kde působil od osmé třídy až do juniorů. Následně sbíral cenné zkušenosti v Chance lize, v dresu Prostějova si vydobyl pozici stabilní jedničky a patřil mezi nejlepší gólmany celé ligy. V druhé nejvyšší české soutěži za svou kariéru odchytal celkem 187 utkání. Před sezonou 2020/21 se vrátil domů na Spartu a připsal si i první starty v extralize.

Vyjádření trenéra brankářů Martina Lásky
Po odchodu Jaroslava Pavelky a sestupu Benátek jsme potřebovali doplnit brankářský post ještě o jednoho gólmana. Volba padla na Jakuba Neužila, který dlouhodobě odváděl vynikající výkony v Chance lize a v posledních dvou sezónách pak plnil roli dvojky v extralize. Je to brankář, který se díky výbornému čtení a předvídání hry skvěle pohybuje. Před Kubou stoji nova výzva a jsem přesvědčený, že společnou prací dokážeme jeho level hry posunout zase o stupeň výš.

Minulý ročník pak také začal ve Spartě, za níž odchytal devět zápasů. Velmi dobré výkony předvedl i v Champions Hockey League, ve dvou odchytaných duelech proti kvalitním soupeřům za svá záda pustil jen tři puky s úspěšností zásahů přes 93 %. V závěru odešel na hostování do Litvínova, kde přidal dalších pět utkání. Teď ho čeká nová výzva v podobě angažmá u Bílých Tygrů, s nimiž podepsal smlouvu na jeden rok s možnou roční opcí.


Jakub Neužil v dresu Sparty, FOTO: Jan Beneš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit