Bílí Tygři Liberec

Obranu Tygrů vyztuží Lotyš Uvis Janis Balinskis! Do útoku přichází Oscar Flynn

Date of publication Author Klub

Liberec – Obranu Bílých Tygrů pro následující ročník posílí lotyšský ofenzivní bek Uvis Jānis Balinskis, jenž klubem podepsal smlouvu do 30. dubna 2024. Dvouletou smlouvu s jednoroční opcí poté s Libercem uzavřel útočník Oscar Flynn.

Uvis Jānis Balinskis

Lotyšský bek není pro českého fanouška už žádnou neznámou, neboť předchozí dva ročníky nastupoval za tým Litvínova. Hokejově vyrostl v rodném Lotyšsku, během juniorského věku si ale na dva roky odskočil do německého Augsburgu. V sezóně 2015/16 se vrátil do Rigy, za kterou hrál v mládežnické MHL. Následující ročník už pravidelně nastupoval za rižské Dinamo v KHL a svými výkony si mimochodem vysloužil pozvánku na mistrovství světa, na kterém od té doby ani jednou nechyběl!

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Uvis je kvalitní obránce, který má bohaté zkušenosti z mezinárodních zápasů a také je zvyklý na solidní vytížení v extralize. Je to velice šikovný a inteligentní bek na obou stranách hřiště, od něhož si slibujeme spolehlivou hru, dobrou rozehrávku i schopnost zapojit se do útoku a ohrozit branku soupeře. Věřím, že si řekne o důležitou roli v přesilovkách i oslabeních.

Do Litvínova přišel v roce 2020 a v uplynulých dvou sezónách patřil mezi jeho hlavní lídry. O něco lépe se mu povedl právě uplynulý ročník, v němž si připsal devět gólů a čtrnáct asistencí. V únoru navíc přišel vrchol jeho kariéry, neboť si s Lotyšskem zahrál na olympijských hrách. Celkově už za svou zemi odehrál 67 zápasů, v nichž si připsal 17 kanadských bodů (2+15).

Nyní bude ofenzivně laděný obránce pokračovat v české extralize. Od příští sezóny bude oblékat dres Bílých Tygrů, s nimiž se dohodl na dvouleté smlouvě!

Oscar Flynn

Přestože jeho jméno může lehce klamat, Oscar Flynn je Čech. Britskému otci a české matce se sice narodil v Burnley, pouhý měsíc poté se však se svou maminkou přestěhoval do její rodné vlasti. Třiadvacetiletý útočník hokejově vyrostl v nedaleké Mladé Boleslavi, kde také v sezóně 2017/18 poprvé okusil dospělý hokej. Pevné místo v „A“ týmu Středočechů si vydobyl už o rok později, kdy v extralize nastoupil ke třiceti duelům.

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Oscar má za sebou již tři plnohodnotné sezóny v extralize. Slibujeme si od něj rychlost, dravost, schopnost hokejových řešení a také poctivou práci směrem dozadu. Hokejově jej vnímáme jako univerzála, umí dobře vystřelit i najít chytrou přihrávkou. Chceme s ním pracovat na jeho dovednostech a dát mu šanci plně rozvinout svůj potencionál.

Životním pro něj byl ročník 2020/21, v němž si v 50 zápasech připsal dvanáct gólů a stejný počet asistencí. Svými výkony si také vysloužil pozvánku do národního týmu, s nímž odehrál dvě přípravná střetnutí. Uplynulý rok byl součástí výměny mezi Bruslaři a Zlínem, kdy k Beranům odešel na hostování. Ještě v průběhu sezóny se ovšem vrátil do svého mateřského klubu, na jehož tažení play-off se podílel pěti body. Celkově si v české nejvyšší soutěži připsal 58 bodů (25+33) v 175 utkáních.

Nyní Oscar Flynn podruhé mění své působiště v rámci české nejvyšší soutěže. Na novém angažmá se dohodl s Bílými Tygry, s kterými podepsal smlouvu do 30. dubna 2024 s opcí do dubna 2025.


Oscar Flynn se raduje ze vstřelené branky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit