Bílí Tygři Liberec

Přes Liberec až na olympiádu! Kteří bývalí Tygři si zahrají pod pěti kruhy?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Peking/Liberec – Po čtyřech letech je to opět tu. Zimní olympijské hry v Pekingu v pátek rozjedou více jak dvoutýdenní maraton nejrůznějších disciplín, mezi nimiž bude samozřejmě i hokej. Česká republika pošle vůbec poprvé v historii do dějiště her dva výběry, tedy jak mužský, tak i ženský. Do obou celků si proklestili cestu i bývalí členové tygří smečky!

Olympijských her se sice nakonec nezúčastní hráči z NHL, nicméně i tak se jedná o vrchol této reprezentační sezóny. Po čtyřech letech opět přichází čas, kdy si ti nejlepší zimní sportovci splní svůj sen, ať už zlatou medailí, dobrým umístěním či už jen pouhou účastí. Výjimkou nejsou ani zástupci hokejové reprezentace, kteří se vtěsnali až do závěrečné nominace. Cesta do Pekingu některých z nich navíc vedla přes klub z Podještědí!

Mezi brankáři na soupisce figuruje Roman Will, jenž před svým odchodem do Švédska a následně Ruska strávil na severu Čech tři ročníky, během nichž pomohl Tygrům k zisku dvou stříbrných medailí. Angažmá v KHL si za své výkony v libereckém dresu loni vybojovali i Radan Lenc s Ronaldem Knotem, kteří jsou rovněž součástí olympijské nominace. Obzvlášť v případě Knota se přitom jednalo o jedno z největších překvapení, neboť v národním týmu odehrál doposud pouze dva zápasy.

Za zmínku stojí i zkušený forvard Michal Řepík, který má pod Ještědem jednoroční minulost. Realizační tým českého mužstva poté mimo jiné tvoří i předchozí hlavní trenér Tygrů Filip Pešán a jejich současný videokouč Aleš Vladyka.

Svou bývalou akvizici mají Severočeši ale i ve slovenském týmu, kde se Libor Hudáček v posledních letech vypracoval v jednoho z hlavních lídrů. V neposlední řadě poté nesmíme zapomenout ani na brankářku Viktorii Švejdovou, která svou hokejovou kariéru začala v Liberci a nyní je součástí českého ženského družstva, které se na olympijských hrách představí poprvé v historii. Rozhovor s talentovanou gólmankou naleznete zde.

Tým žen vstoupí do turnaje již ve čtvrtek po páté hodině ranní. Muže čeká první duel až 9. února. Oběma českým reprezentacím držíme palce!


Jako trenér povede český tým bývalý liberecký kouč, Filip Pešán; FOTO: Jan Beneš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit