Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři darovali krev liberecké nemocnici

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Konec dubna se blíží a Bílí Tygři se už pozvolna začínají chystat na novou sezonu. I tak ale pokračují v dobrovolnických činnostech a pomáhají tam, kde je třeba. Teď dokonce v početné skupině deseti lidí vyrazili do Krajské nemocnice v Liberci, kde darovali krev. "V době, kdy Tygři nemohou hrát hokej, chtěli být užiteční jinak a tohle je jedna z možností," řekl týmový lékař MUDr. Roman Mizera.

Celá akce vznikla po dohodě prezidenta klubu Petra Syrovátka, který je dlouholetým dárcem krve, a realizačního týmu spolu s kapitánem Petrem Jelínkem. V liberecké nemocnici se nakonec sešlo šest hráčů, k nimž se z realizačního týmu přidali doktor Roman Mizera, videokouč Aleš Vladyka a sportovní manažer a svazový šéftrenér Filip Pešán.

"Bylo to snadné rozhodnutí, všichni chceme v téhle situaci pomáhat. Pokud je člověk zdravý, měl by nějak přispět," vyjádřil se Pešán, který zároveň prozradil, že dárcovství nebere na lehkou váhu. "Trochu k tomu respekt mám, ale je to věc, která se mi třeba jednou v životě vrátí zpátky."

A jak celý proces probíhal? Tygři nejprve vyplnili formulář, přihlásili se v evidenci, pak jim byl odebrán vzorek krve, proběhlo krátké vyšetření, a poté už mohli jít darovat půl litru krve. "Šlo to rychle, což mě překvapilo. Měl jsem trochu strach z toho, jak se po tom budu cítit, ale je mi dobře. Hodně jsem pil a najedl se, což mi pomohlo," popsal útočník Jan Ordoš.

Ústecký rodák byl prvním z týmu, který šel na řadu a svoji premiéru zvládl bez problémů. "Vždycky mě zajímalo, jak to probíhá, když jdete darovat krev. Když se naskytla tahle příležitost, neváhal jsem," prozradil. Zkušenosti s dárcovstvím krve měl naopak týmový lékař Roman Mizera, který naposledy daroval v rodné Mladé Boleslavi. "Je to nějakých 15 let, od té doby jsem nebyl. Jsem rád, že jsem tak díky této akci znovu učinil," zavzpomínal.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit