Bílí Tygři Liberec

Radim Šimek je zpět v NHL a hned mu to střílí!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

San Jose/Liberec — Osm dlouhých měsíců strávil Radim Šimek na rehabilitaci po zranění, které si přivodil minulý ročník v březnu. Během své pouti v zámoří musel bývalý liberecký obránce již dříve ukázat mnoho trpělivost. Tu nakonec prokázal i tentokrát a v noci z úterý na středu opět nastoupil do utkání v NHL. O dva dny později se už radoval z dalšího vstřeleného gólu na svém kontě.

Střetnutí mezi týmy San Jose Sharks a Chicago Blackhawks, které se odehrálo ve středečních ranních hodinách našeho času, bylo významné hned z několika důvodů. Útočník domácích, Patrick Marleau, nastoupil k osmistému zápasu v řadě, naposledy absentoval v soutěžním zápase před deseti lety. Žraloci navíc přerušili sérii pěti porážek v řadě.

Z našeho pohledu je však nejdůležitější jméno, které se objevilo na soupisce v prvním obranném páru. Jednalo se totiž o bývalého obránce Bílých Tygrů, Radima Šimka!

V noci ze čtvrtka na pátek se už zase zapisoval do střeleckých statistik, když výraznou měrou pomohl týmu k divokému vítězství 6:5 nad Minnesotou. Bývalý Tygr zvyšoval svým prvním gólem v této sezoně na 4:0 - stylem jeho vlastním podpořil přečíslení 4 na 2 a krásnou kombinaci Žraloků zakončil pohotovou střelou z mezikruží.

Bek, jenž pod Ještědem nastupoval s číslem 44, poprvé okusil nejlepší ligu světa minulý ročník, kdy debutoval v utkání s Montrealem. Přitom do zámoří odešel již před sezónou 2017/18, celý rok ale strávil na farmě. Nakonec však dostal od trenérů „A“ týmu San Jose šanci, kterou doslova chytil za pačesy. Více o cestě Radima Šimka do NHL se dočtete zde.

V březnu letošního roku však přišlo zranění kolene a talentovaný obránce musel na operaci. Rekonvalescence byla dlouhá, nakonec se však Radim Šimek do sestavy Sharks vrátil.

Nejdříve se ještě rozehrál ve farmářském týmu San Jose Barracuda, kde si během dvou utkání připsal dvě asistence, a poté již opět oblékl dres se žralokem. V duelu s Chicagem, které Sharks ovládli 4:2, dostal nemalý prostor, když na ledě strávil zhruba dvacet minut (více měly jen superhvězdy Brent Burns a Erik Karlsson). Navíc si připsal pět hitů a čtyři zblokované střely.

V následujícím střetnutí s Minnesotou se již Radim Šimek prosadil i gólově, když zakončil krásnou kombinaci dirigovanou českým útočníkem Tomášem Hertlem.

Mistr extraligy z roku 2016 se tak po svém návratu výrazně podílel na dvou výhrách svého mužstva. Radimovi přejeme do dalších duelů hodně štěstí!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit