Bílí Tygři Liberec

Je tu hrozně pozitivní energie, popisuje národní tým na mistrovství světa Michal Řepík

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Světový šampionát zatím Tygrům v českých barvách vychází. Michal Birner je dokonce v tuto chvíli po pěti duelech se šesti body nejproduktivnějším českým hokejistou na turnaji. Neztratili se ani jeho spoluhráči Řepík a Šimek. "Cítíme se zatím velmi dobře," popisuje Michal Řepík.

Ve čtvrtek odehrála česká reprezentace duel s Norskem, který jí vyšel na jedničku. "Myslím si, že jsme předvedli velmi dobrý výkon. Nejen v ofenzivě, šlo nám to i v defenzivě. Do toho skvěle zachytal gólman, zkrátka nám vycházelo úplně všechno," popisoval Michal Řepík, který se na výhře podílel jednou brankou.

V situaci z 35. minuty, kdy Řepík zvyšoval už na 6:0, šlo opravdu pohlednou akci. Zkušený forvard si mazácky vyjel do předbrankového prostoru a nechytatelně zakončil do růžku. "Dostal jsem puk do strany, vyjel jsem si trochu před branku a viděl nějaké místo nad lapačkou, tak jsem se ho snažil trefit. Puk zapadl o tyčku až do sítě," usmíval se po utkání.

Zápas nakonec skončil vysokou výhrou 7:0, která podle Řepíka mužstvu pomůže. "Je super, že se nám povedlo dát tolik gólů. Je to mnohem lepší, než kdybychom se s nimi trápili a tahali o výsledek. Důležité je, že se trefili i kluci, kteří zatím na šampionátu gól nedali, přidává.

Národnímu týmu to zatím na mistrovství světa šlape, po pěti duelech zůstává neporažen a bude bojovat o první místo ve skupině A. "Cítíme se zkrátka dobře, je tu taková pozitivní energie a zatím hrajeme dobře," uzavřel Řepík.

Michal Řepík burcuje fanoušky po vstřeleném gólu

To koneckonců česká reprezentace dokázala také v pátek proti Kazachstánu. Zvítězila 3:1 a opět si pojistila první příčku v tabulce. Mimochodem, pátý duel ve skupině byl vůbec prvním, v němž se žádný z Bílých Tygrů bodově neprosadil. I tak však byli na ledě vidět a útočné duo Birner - Řepík se dostávalo do mnoha zajímavých příležitostí.

V tuto chvíli mají Češi ve svých rukách případný postup do čtvrtfinále z první příčky. Aby si ho zajistili, musejí v následujících dvou duelech vybojovat alespoň čtyři body. Nejprve se představí v neděli od 15:15 proti Norsku, skupinové boje pak zakončí v úterý proti Švýcarsku.

Dokáže reprezentace i s trojicí Tygrů znovu uspět a postoupit do čtvrtfinále z nejlepší možné pozice? Nejen našim hráčům, ale také celému národnímu týmu přejeme mnoho štěstí!

Birner a Šimek na buly

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit