Bílí Tygři Liberec

Zpět do boje! Bílí Tygři v pondělí zahájili letní přípravu na sezonu 2016/17

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – V pondělí dopoledne odstartovala Bílým Tygrům příprava na novou sezonu, v níž bude klub poprvé ve své historii obhajovat zisk mistrovského titulu. První trénink navíc absolvovali také s řadou nových nebo staronových jmen, která sportovní ředitel a trenér v jedné osobě Filip Pešán spolu s generálním manažerem Ctiborem Jechem oznámili na tiskovém briefingu, jenž prvnímu tréninku předcházel.

Zhruba od deseti hodin čekala třináctku hráčů, kteří se po zhruba měsíčním volnu sešli v kabině A-týmu, vůbec první tréninková jednotka suché přípravy. Té se, stejně jako před úspěšným minulým ročníkem, ujal kondiční kouč Aleš Pařez, jenž dával hráčům pořádně do těla.

V areálu Sport Parku Liberec zatím chyběli reprezentanti Radim Šimek, Martin Bakoš a Michal Birner, jimž vzhledem k účasti na mistrovství světa skončila sezona teprve před necelými dvěma týdny. Stejně tak nebyly přítomni také někteří ze zkušenějších hráčů, kteří se před sezonou pravidelně připravují individuálně. To je případ Jána Lašáka, Branka Radivojeviče, Tomáše Mojžíše nebo Martina Ševce.

Naopak mezi třináctkou trénujících bylo možné najít většinu posil, které po mistrovské sezoně doplnily kádr. Svůj návrat do Liberce si užíval například Adam Jánošík: „Vždycky jsem věřil, že se sem vrátím. Jsem rád, že to přišlo už tak brzy, a velmi se na své další působení tady těším,“ usmíval se mladý obránce.

Partu slovenských hokejistů ve službách Bílých Tygrů rozšířil spolu s Jánošíkem také Mario Bližňák, který pod Ještěd zamířil z Plzně. „Zájem měly i nějaké jiné kluby, ale znal jsem se s několika kluky, třeba s Jánkem, Brankem nebo Michalem Řepíkem, a ti mi o Liberci říkali jen to nejlepší. To pro mě rozhodlo,“ poznamenal zkušený Bližňák.

Jediným brankářem, který se tréninku účastnil, byl mladík Roman Will, který od nového ročníku nahradí Marka Schwarze. Ve svém nízkém věku už přitom má na kontě start v nejprestižnější hokejové lize světa, kanadskoamerické NHL. „Jednání v zámoří se vlekla, teprve tam končí sezona. Do toho mě oslovili Bílí Tygři, což mi nakonec přišlo jako nejlepší možná volba,“ vysvětloval Will.

Řady Bílých Tygrů doplnil také další z navrátilců, Lukáš Vantuch. Urostlý útočník odehrál v libereckém dresu už šest sezon a nyní se po třech letech opět vrací. „Byla to pro mě skvělá zpráva. Trenér Filip Pešán mě oslovil, že by o mě měl zájem, což jsem osobně nečekal. Rozhodně do toho půjdu s pokorou a pokusím se vybojovat si místo v sestavě.“

Jedinou posilou, která se v pondělí nemohla do tréninkového procesu zapojit, byl mladý obránce Filip Pyrochta. Ten v tuto chvíli doléčuje zranění zánártní kůstky a měl by být v brzké době připraven k tréninku. „Dva roky v zámoří pro mě byly obrovská zkušenost, věřím, že nyní tyto zkušenosti dokážu prodat také v České republice,“ říká mladík, který v dresu Bílých Tygrů prošel mladším i starším dorostem, juniorkou a nastupoval už také za farmu v Benátkách. Nyní bude mít po dvou letech v Kanadě příležitost přidat také první start za A-tým.

Nové jméno ale čítá také realizační tým. Na postu asistenta trenéra vystřídal na Vladimíra Čermáka Karel Mlejnek, který v extralize nasbíral řadu zkušeností jako hlavní kouč Karlových Varů. „Sice jdu z pozice hlavního trenéra na post asistenta, ale vzhledem k nabídce jsem o ničem příliš dlouho nemusel přemýšlet,“ popisoval Mlejnek.

Také letos čeká kádr Bílých Tygrů zajímavá příprava. Už příští týden stráví naši hráči na ledě, než se přesunou zpět do Sport Parku Liberec. Zde potrvá suchá příprava až do 8. července. Následovat bude týden volna, ještě jeden týden na suchu a následně se ve druhé polovině července přesunou Tygři již natrvalo na led. Nezbývá než věřit, že se také na následující sezonu dokáže tým co nejlépe připravit.

Kompletní fotogalerii z tiskového briefingu a prvního tréninku naleznete zde .

Dnes trénovali:
Brankáři: Roman Will.
Obránci: Derner Lukáš, Jánošík Adam, Plutnar Michal, Vitásek Ondřej.
Útočníci: Bližňák Mario, Bulíř Michal, Jelínek Petr, Krenželok Lukáš, Lakatoš Dominik, Stránský Jan, Vantuch Lukáš, Vlach Jaroslav.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit