Bílí Tygři Liberec

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Date of publication Author Klub

Liberec - Odchovanec Jan Šíř dosud celou kariéru působil pod Ještědem, kde odehrál také čtyři a půl sezony v A-týmu. Od nové sezony toto spojení neplatí, čtyřiadvacetiletý forvard míří do jiného klubu v rámci extraligy.

Liberecký rodák měl ve svém životopise doteď uveden pouze jeden klub, odmala bylo jeho jméno spojeno s Bílými Tygry. Šír se výrazně prosazoval v mládežnických kategoriích a prošel také všemi reprezentačními výběry až po nejsledovanější U20, za kterou naskočil také na juniorském šampionátu v roce 2020. Do A-týmu se poprvé prosadil ve stejné sezoně, kdy zaujal pěti body v 15 utkáních. Pevnou součástí "áčka" se stal o ročník později, kdy s týmem dokráčel až do finále play off a získal stříbrné medaile. V sezoně 2022/23 byl na rok dokonce asistentem kapitána, což si v mladém věku vysloužil svou bojovností a příkladnou pílí. Teď poprvé v kariéře mění angažmá.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
I když Honza patří do mladé generace, která prošla akademií a farmou v Benátkách, ve své kariéře potřebuje udělat další krok. Změna prostředí může být pro něj tím pravým impulsem, tím spíš v klubu, kde dostane více prostoru než u nás. Honza je srdcař a já věřím, že se jednou vrátí zpět k Tygrům.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michal Birner: Ambice v nové pozici mám. Bude to náročné, ale těším se

Nejnovější články

Brankář Petr Kváča se po roce vrací mezi Bílé Tygry

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit