Bílí Tygři Liberec

Útočník Michal Bulíř podepsal s Bílými Tygry novou smlouvu!

Date of publication Author Martin Kadlec

Na začátku letní přípravy informovali Bílí Tygři o tom, že v případě Michala Bulíře uplatnili opci vyplývající ze smlouvy a pojistili si tak čtyřiadvacetiletého hráče i na další extraligový ročník 2016/2017. V minulých dnech se ale vedení klubu s perspektivním útočníkem domluvilo na novém kontraktu o další tříleté spolupráci.

Michal Bulíř v extralize doposud působil pouze v dresu Bílých Tygrů. Liberecký rodák a odchovanec si připsal už 260 extraligových startů, ve kterých zaznamenal celkem 113 bodů za 49 gólů a 64 asistencí.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Uplatnění opce nám zajištovalo klid a čas na jednání o nové smlouvě, protože s Michalem, jako libereckým odchovancem, chceme pracovat v dlouhodobější perspektivě. Michal by měl být jedním z našich hlavních ofenzivních lídrů s reprezentačními ambicemi. Případné zviditelnění pro český národní tým je pro něho velkou motivací. Věřím, že v následujících třech letech naplní očekávání, která jsou do něho vkládána."


Profil:
Liberecký odchovanec Michal Bulíř pochází ze sportovní rodiny. Jeho otec Petr byl fotbalistou a v devadesátých letech hrál první ligu za Slovan Liberec. Michal se ale rozhodl pro hokej. Už ve třech letech ho na stadion přivedl děda Jaroslav Kasík, který byl dlouholetým hokejovým hráčem a funkcionářem v Liberci. Ani Michal zatím neoblékl jiný dres, než liberecký.

Akce

Už v žákovských kategoriích ukazoval, že patří mezi střelecky schopné útočníky a později to už jen potvrzoval. 22. prosince 2009 ke své premiéře v seniorské extralize. Na ledě Třince sice Tygři prohráli 5:4, ale pro osmnáctiletého Michala byl start mezi dospělými určitě pěkným vánočním dárkem. Nakonec stihl za Tygry v sezóně 2009/2010 odehrát celkem tři utkání. V dalším ročníku se sice s A týmem zapojil do přípravy, ale další starty v extralize si nepřipsal a to ani přesto, že se stal platným členem reprezentace do dvaceti let. Šanci ale dostal v Benátkách nad Jizerou, kde odehrál dvanáct duelů a obohatil své statistiky pěti body.
V sezóně 2011/2012 už Michal patřil do základní sestavy hlavního týmu. Liberecký odchovanec byl asi největším překvapením. Už v pátém kole zaznamenal svůj první gól v extralize a při zranění kapitána Petra Nedvěda dlouho vedl i liberecký první útok.
Od té chvíle se mladý útočník prokousává libereckou sestavou stále výše a stejně tak každým rokem navyšuje i svůj bodový příspěvek v klubové tabulce produktivity. Za své výkony si v roce 2015 "Bulda" zasloužil poprvé v kariéře také nominaci do seniorské reprezentace, s níž zamířil na její první sraz v ročníku 2015/16. První reprezentační start si ale zatím nepřipsal.
V uplynulé sezóně už patřil k tahounům týmu. Vyzkoušel si první i druhou útočnou formaci a jeho představení splňovala ty nejvyšší měřítka. Ve vyřazovacích bojích navíc pomohl týmu hned dvanácti body a po boku spoluhráčů z formace Michalů Birnera s Řepíkem zvedl nad hlavu zasloužený pohár.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit