Bílí Tygři Liberec

Radim Šimek: Po tlaku Rusů jsem se bál, že zakopnu o lajnu

Date of publication Author Vojtěch Martinek, Dominik Jakubec

Liberec - Radim Šimek si v pátek odbyl premiéru na mistrovství světa v ledním hokeji. A hned to bylo ve velmi náročném utkání! Česká republika totiž nastoupila proti pořadateli turnaje, Rusku. Přesto dokázali Češi uspět. "Ale asi do konce života nezapomenu na to tříminutové střídání, kdy nás Rusáci zavřeli a já nemohl ani koukat," usmívá se úspěšný debutant.

Jaké to bylo při tvé premiéře na mistrovství světa bránit hvězdný ruský útok?
Bylo to opravdu náročné. Hlavně ve druhé třetině ty tři minuty měli skutečně enormní tlak. Můžeme děkovat jen Dominikovi, že jsme nedostali gól. Zaplať pánbůh, že to dopadlo takhle.

Zmíněný tlak vás asi musel stát mnoho sil?
Já tam navíc ještě Davidovi Pastrňákovi najížděl na nahrávku, abych mu pomohl, a modlil jsem se, abych přejel červenou a nezakopl o ni. Nahodil jsem to k nim do pásma a rychle pádil na střídačku.

Finále play-off extraligy se hrálo ve velkém tempu, jaké bylo v porovnání s mistrovstvím světa?
Máte pravdu, že poslední zápas se Spartou měl obrovské tempo. Ale tohle bylo ještě o dva stupně výš. Po té druhé třetině jsem se cítil asi jako na konci toho šestého finále, které jsme vyhráli až ve druhém prodloužení.

Nicméně finále se Spartou bylo jistě dobrou průpravou?
Rozhodně. Tam už hrály dva nejlepší týmy extraligy, Sparta měla neskutečně silný kádr. Byla to dobrá škola před mistrovstvím. I tak to ale ještě bylo skutečně někde výš, jak jsem říkal, hrálo se v obrovském tempu.

Radim Šimek na liberecké střídačce

Jak jste se na silný domácí tým Ruska připravovali?
Ukázali jsme si něco na videu. Hlavně jsme si řekli, že nesmíme hrát nějak zakřiknutě, aby to byli oni, kdo bude trochu překvapený z naší hry. To si myslím, že nám povedlo a zaskočili jsme je.

Co podle tebe bylo v utkání klíčem k úspěchu?
Rusáci měli po celý zápas několik tutovek. Rozhodujícím faktorem byl náš brankář Dominik Furch, který nedostal ani jeden gól a hodně šancí pochytal. Musíme mu poděkovat, hodně nám k výhře pomohl.

Už v sobotu vás čeká duel s Lotyšskem, co od tohoto zápasu očekáváš?
V pátek uhráli remízu se Švédskem, rozhodně to nebude nic jednoduchého. My jsme sice vyhráli nad domácím týmem, ale nesmíme to moc přeceňovat a také do druhého zápasu vstoupit s pokorou. Bude to nesmírně těžké. Nevím, jak přesně hrají a jaký mají systém, to si ještě ukážeme, ale určitě to nebude nic jednoduchého.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit