Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš: Klíčový moment? Nevyužitá přesilovka pět na tři

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři sice prohrávali s Växjö ve druhé třetině 0:2, Martin Bakoš však parádní ranou v oslabení nastartoval rychlý obrat. Přesto nakonec po prodloužení berou naši hráči pouze bod. "Měli jsme je zlomit v přesilovce pět na tři," smutní slovenský forvard.

Vědel jsi hned, že budeš v úniku dva na jednoho v oslabení střílet?
Viděl jsem na levé straně Michala Bulíře, ale obrana si ho hlídala. Tím, že tam na mě čekal, tak jsem se rozhodl střílet. A trefil jsem se.

Stejně jako při svém posledním soutěžním utkání v libereckém dresu...
No jo, je to tak. (úsměv) Snad to tak bude pokračovat i během zbytku sezony. Ale výsledek mě velmi mrzí. Hráli jsme špatně, nechávali jsme se zbytečně vylučovat. Raději ať vyhráváme a góly ať klidně dává kdokoliv jiný.

Zápas vypadal jako na houpačce. Chvíli jste měli převahu, chvíli jste byli pod tlakem. Souhlasíš?
Je pravda, že jsme měli velmi špatnou pasáž, kdy jsme byli pořád dokola vyloučení. Pak jsme si k tomu něco důrazně řekli v šatně a začali jsme hrát lépe, tlačit je. Z toho pak přišly nějaké naše přesilovky. Ve druhé třetině jsme najednou otočili zápas třemi rychlými góly, ale neudrželi jsme to. A prodloužení už jsme nezvládli.

Považuješ minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři ve třetí třetině za klíčový moment?
Rozhodně. Mohli jsme je zlomit, je to velká škoda. Sám jsem měl nějaké tři šance. Blokovali střely, sráželi je... Klobou dolů před nimi, hráli velmi obětavě, ale my musíme zkrátka přesilovku pět na tři sehrát mnohem lépe.

Bakoš se zbavuje protivníka

Jak moc nevyužití takové příležitosti ovlivní tým?
Jsou to situace, které musíme využít. Vlastně je to trochu podobné, jako když nám pomohlo, že jsme zvládli ubránit čtyřminutové oslabení. Tímhle jsme pro změnu pomohli jim, což nakonec zápas zlomilo.

Byl zápas s Växjö velmi odlišný od dosavadních přípravných duelů?
Nepodceňoval bych předchozí přípravné zápasy, jen je potřeba si uvědomit, že byly pro všechny jedněmi z prvních zápasů v celé sezoně. Samozřejmě, že jsme museli přidat, dejme tomu o třicet procent v bruslení i v nasazení.

Je ve výsledku bod cenný, nebo převažuje hořkost z porážky?
Když se podíváme na Växjö, které dvakrát za poslední tři roky hrálo finále, není to nijak málo. Byla to zároveň velmi dobrá prověrka na startu sezony. Doma chceme vyhrávat, ale stejně tak i venku. Vítězit chceme v každém zápase. Vzhledem k tomu, jak špatně jsme do utkání vstoupili, musíme být rádi i za ten bod. Máme na čem pracovat.

Martin Bakoš nabírá rychlost

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit