Bílí Tygři Liberec

Liga mistrů rozlosována! Tygry čekají TPS Turku a Lørenskog IK

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po úterním losu už víme, na které týmy Bílí Tygři narazí během bojů v příštím ročníku hokejové Ligy mistrů. Ve švýcarském Curychu bylo rozhodnuto, že Tygři dvakrát zamíří na sever Evropy. Ve skupině se totiž střetnou s norským Lørenskog IK a finským TPS Turku.

Norský celek je nejspíš pro většinu českých fanoušků poněkud neznámou. Není divu, v novém ročníku hokejové Ligy mistrů si v této soutěži odbude svou premiéru. Pochází z oblasti Lørenskog, kterou nalezneme nedaleko norského hlavního města Osla. Klub byl založen v roce 1963 a rozhodně nepatří mezi ty nejtradičnější v Norsku, nicméně v posledních letech zaznamenal značný vývoj.

V sezoně 2011/12 dokráčel v play-off norské hokejové ligy až do finále, v následujících dvou letech skončil svou pouť ve čtvrtfinále a v ročníku 2014/15 v semifinále. Až minulá sezona byla pro Lørenskog mistrovská. Klub nejprve skončil druhý v základní části a v play-off své umístění ještě vylepšil. V Lize mistrů bude sbírat první výraznější mezinárodní zkušenosti, rozhodně se však nebude chtít nechat zahanbit a bude velmi zajímavým soupeřem.

lorenskog

To druhý soupeř Bílých Tygrů už má na tradiční hokejové mapě Evropy mnohem výraznější zvuk. TPS Turku vzniklo už roce 1922, nicméně hokejový klub spadající pod tuto organizaci se objevil až o sedm let později. Během své dlouhé historie vyhrálo jedenáctkrát finský titul a je tak jedním z nejúspěšnějších finských týmů vůbec. V posledních letech se ale TPS příliš nedaří.

Z posledních pěti let se tento tým probojoval do play-off finské SM-liigy pouze jednou, a to v ročníku 2015/16, kdy skončil ve čtvrtfinále. Účast v Lize mistrů má TPS zajištěno jako zakládající člen soutěže a startovalo tak v obou předchozích ročnících. V premiérové sezoně dokráčelo do osmifinále, loni dokonce až do čtvrtfinále, přičemž v obou případech ztroskotalo na stejném soupeři, Lukko Rauma.

Také letos budou jistě mít v Turku motivaci postoupit co nejdále. Zajímavé pak budou vzájemné zápasy pro Tomáše Mojžíše. Do Liberce totiž zamířil v prosinci 2015 právě z TPS Turku. Nyní se bude moct proti svému předchozímu klubu vytáhnout.

tps turku

Bílé Tygry tak čeká velmi zajímavá skupina se silnými severskými týmy, která zároveň slibuje lákavá střetnutí na domácím ledě. Všichni bychom si přáli, aby se našemu týmu podařilo napodobit loňský úspěch v podobě postupu do čtvrtfinále, případně ho dokonce překonat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit