Bílí Tygři Liberec

Jánko je starší, nemůžu mu do toho fušovat, směje se po konci neprůstřelnosti Roman Will

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Proti Hradci Králové čelili Bílí Tygři drtivému tlaku soupeře, přesto se jim podařilo uspět. A to i díky Romanu Willovi, který lapil 29 pokusů Východočechů. Po dlouhých 183 minutách a 40 sekundách inkasoval, ztráta série neprůstřelnosti ho však dle jeho slov vůbec nemrzí.

V zápase s Mountfieldem měl Roman Will o práci postaráno. V první třetině zlikvidoval i Dragounovu střelu takřka do prázdné branky. „Bylo to hokejkou, možná vyrážečkou. Periferně jsem viděl, že tam je jejich hráč, a v duchu jsem si říkal, ať mu přihrají Věřil jsem si, že to budu mít. Kdyby to trefil líp, asi by to byl i gól, ale takhle to skutečně šlo do mě,“ popisoval mladý gólman klíčový zákrok.

Zato v závěru první třetiny už inkasoval, přesto jeho série neprůstřelnosti platila i nadále. Puk totiž skončil za brankovou čárou až moment po konci úvodní periody. „Gól to byl, to jsem věděl hned. Puk zůstal u betonu, Šimánek to tam pak protlačil. Ale právě tím, jak to nebylo čistě, ale takhle, tak tam asi utekly cenné vteřinky. Došouralo se to tam až po siréně,“ vysvětloval Will.

Nakonec tak jeho série skončila až v čase 30:25. „Abych byl upřímný, ani mě to nemrzí. Každá série jednou skončí. Osobně mi inkasovaná branka nevadí, nejdůležitější je, že jsme vyhráli,“ připomíná skromně dlouho nepřekonatelný brankář.

Roman Will topka

Na statistiky se nedívá

Po zápase sám ani nevěděl, jak dlouho neinkasoval. Celkem jeho počin činil 183 minut a čtyřicet sekund, kdy za jeho zády neskončil jediný puk. „Ty jo, to jsou vlastně tři zápasy. To už je pěkný. Ale Jánko je přeci jen služebně starší, nebudu mu do toho fušovat,“ směje se s připomínkou nedávné Lašákovy série, která trvala přes 209 minut.

Se svou více než tříhodinovou šňůrou neprůstřelnosti se však i tak zapsal do klubových statistik. Mezi brankáři šlo o třetí nejlepší výkon v tygří historii. Lépe si vedli pouze Marcel Melicherčík, který neinkasoval přes 224 minut, a na druhé příčce je se svou zmíněnou sérii Ján Lašák.

Svými výkony se Will navíc vyšvihl i do čela extraligových brankářských statistik. Individuální statistiky však mladého gólmana nechávají klidným. „Já se hrozně snažím na ně nedívat. Rozhodně to není tak, že bych po každém zápase kontrolovat, jestli jsem se nepropadl. Upřímně, nejpodstatnější statistikou je pro mě postavení týmu v tabulce,“ dodává.

A právě v tomto ohledu se Tygrům vede velmi dobře. Po dvaceti odehraných zápasech jim patří třetí příčka. Toto pořadí budou chtít potvrdit také v neděli, kdy se od 15:30 představí na ledě Vítkovic. Podaří se jim to?

Liberecký maskovaný muž Roman Will

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit