Bílí Tygři Liberec

Bude vítězná série pokračovat? Tygři míří k rivalovi z Mladé Boleslavi

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Tak povedený začátek sezóny Liberec dlouho nezažil - devět bodů, druhá příčka v extralize a ke všemu výborně rozehraný dvojduel v CHL proti Linköpingu. Přibrzdit libereckou mašinu se chystají mladoboleslavští Bruslaři, kteří ale v přípravě Tygrům dvakrát podlehli. Páteční zápas začíná ve Ško Energo aréně v 17 hodin a 30 minut.

Tygři na vítězné vlně!

Liberec prožívá nejúspěšnější start do sezony za poslední roky. V extralize to už pocítily týmy Litvínova, Plzně a naposledy hradeckého Mountfieldu. Nejčerstvější kořistí pro šelmy byl ale švédský Linköpings, šestnáctifinálový soupeř hokejistů z Podještědí si z Home Credit arény odvezl prohru 1:4, což severského favorita staví před odvetou do obtížné pozice.

V posledním extraligovém duelu to přitom s Libereckými dlouho nevypadalo dobře, když po první třetině prohrávali dvoubrankovým rozdílem. Pak Martin Ševc svou první trefou v libereckém dresu zavelel k obratu, který po vyrovnávající brance Krenželoka dokonal ještě v prostřední části Dominik Lakatoš, pro nějž to byl zároveň první ligový gól. Výhru modrobílých pak ještě pečetil Petr Vampola. Tygry třetí výhra v řadě rázem katapultovala na druhé místo za pražskou Spartu.

Vampič

My jsme věděli, že nás čeká urputný soupeř, který ctí zásady tvrdého hokeje. To se dnes potvrdilo. Začali jsme nedisciplinovaně, od druhé minuty jsme hráli ve třech. Naštěstí jsme ale dokázali nezměnit věci, které nám šly. Také jsme vyhrávali osobní souboje a to rozhodlo zápas,“ hodnotil tuhou bitvu se šťastným koncem kouč Pešán.

Exliberecké legie

Holub, Kočí, Trončinský, Voráček, Bárta, Klimenta, Pabiška, Urban. Těchto osm jmen byl fanoušek Tygrů zvyklý vídat po mnoho sezon na soupisce svého oblíbeného klubu. Již exliberecká osmička dnes válčí za jiný klub, mladoboleslavské Bruslaře. A zatím to vypadá, že bývalým oporám šelem se daří i o pár kilometrů jižněji.

Ondřej Vitásek zavřel mantinel

Mladá Boleslav má za sebou povedený začátek sezony podobně jako Liberec. Výhry nad Pardubicemi a Zlínem doplněné o bod proti Olomouci stačí Středočechům na šestou příčku a jen dva body ztrácí Bruslaři na extraligové čelo.

A to přitom v předsezónní přípravě hráči bíločerném dvakrát nezářili, s Libercem prohráli doma i venku. Tým se však sehrál a zatím úspěšně navazuje na svůj zatím nejúspěšnější rok 2014/2015, ve kterém se klub poprvé vyhnul baráži a dokonce si zahrál i čtvrtfinále, kde ale po statečném boji padl s vicemistrem z Třince.

Sehraní Bruslaři pro Tygry určitě nebudou jednoduchým soustem, úvodní buly bitvy dvou velkých rivalů je v Mladé Boleslavi naplánováno na 17 hodin a 30 minut.

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav


Počet zápasů: 20
Bilance: 9 – 5 – 0 – 0 – 6
Skóre: 56:47
Průměrná návštěva: 4 517

Bitka Jaroslava Vlacha s mladoboleslavským Jiřím Kučným patřila k nejzářivějším momentům Liberce v minulém ročníku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit