Bílí Tygři Liberec

Nové kontrakty i pro Holuba s Moravcem

Date of publication Author Tisková zpráva

Další dva odchovanci zůstanou věrni Bílým Tygrům. Nové dvouleté smlouvy podepsali sedmadvacetiletý obránce Jan Holub a jeho jednatřicetiletý kolega z defenzivy Jiří Moravec. Oba hráči tak v Liberci budou působit do 30. 4. 2013.

Jan Holub patřil k velkým talentům českého hokeje, v roce 2001 ho draftoval tým NHL New York Islanders. V říjnu 2006 ale přibrzdilo jeho kariéru zranění ruky, po kterém byla vážně ohrožena jeho další hokejová kariéra. Urostlý bek je ale nejen na ledě bojovník a dokázal se vrátit do extraligového kolotoče. Kromě předloňského krátkodobého působení v Mladé Boleslavi je v extralize Holub věrný Liberci, za který odehrál necelých 300 utkání.

Jiří Moravec je jedním z mála pamětníků libereckého postupu do extraligy v aktuálním týmu a má tak za sebou 9 odehraných extraligových ročníků (kromě 15 utkání za BK Mladá Boleslav všechny v libereckém dresu). Se 439 zápasy, ve kterých si připsal 33 branek a 36 asistencí, patří k nejzkušenějším hráčům Tygrů. S výjimkou loňské sezóny má Moravec tradičně kvalitní statistiky +/-, což vyjadřuje jeho spolehlivost na ledě.

Ctibor Jech
Vyjádření generálního manažera Ctibora Jecha:

„Oba hráči jsou libereckými odchovanci a v našem týmu již působí delší dobu. Zejména u Jiřího Moravce tak dobře víme, co od něho očekávat a jaké jsou jeho přednosti. Kariéru Jana Holuba přibrzdila zranění, nicméně do budoucna od něj očekáváme podobné výkony jako v případě Lukáše Dernera. Trojice Výtisk, Derner a Holub by tak měla být v dalších sezónách základními kameny důrazné defenzivní činnosti našeho mužstva.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit