Bílí Tygři Liberec

Co si ti slávisté vůbec myslí...?

Date of publication Author Jiří Beníšek

Páteční utkání v Praze v Sazka areně mezi Slavií Praha a Bílými Tygry bylo bezpochyby jedno z těch lepších v letošním ročníku extraligy. Mělo by být zájmem nás všech, aby takových a ještě lepších utkání bylo co nejvíce. O to větší údiv mezi fanoušky vzbudilo mediální hodnocení zápasu ze strany slávistů, které přinesly noviny v sobotu 1. října. Generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech považuje proto za nutné, aby se k celé zálažitosti vyjádřil. Zde máme jeho "prohlášení".

Velmi nepříjemně mě překvapila mediální reakce Slavie na ztrátu bodu. Jejich ubrečenost, ukřivděnost a pak až agresivita , s jakou hodnotili trenéři Slavie a hráč Duda zápas a výkon rozhodčího, to rozhodně není to, co chceme vídat a slyšet. Jejich hodnocení bylo absolutně neobjektivní a vyzařuje z něho pouze nabubřelost a nesoudnost. Z jejich výroků totiž vyplývá, že hokej chce hrát v extralize pouze Slavia a ti ostatní to neumí, a tak hrají „špinavě“. Extraligu si dovolí soudit hráč Radek Duda, jehož výroky hraničí se znevažováním celé soutěže. Extraliga je plná nečistých zákroků hokejkou, ano, ale to se týká nejen Liberce, ale i Slavie, a všech dalších klubů v extralize. A nejen zde, týká se to i těch českých hráčů, kteří hrají v NHL, o tom jsme se mohli přesvědčit v loňské extraligové sezoně, nebo na mistrovství světa. Nelíbí se mi to a naše hráče za to tvrdě kritizuji. Výrok slávistického trenéra: „Liberec záhy zjistil, že si může dovolit vše a podle toho to utkání vypadalo…“ je pro mě naprosto nepřijatelný a škodí celému hokeji. Slavia je tým, který proklamuje, že hraje tvrdý a agresivní hokej. Soupeř, který chce uspět, musí tedy logicky zvolit stejnou cestu. Liberec ji zvolil a já jsem přesvědčen, že jsme přispěli k tomu, že k vidění bylo kvalitní utkání.

Hlavní rozhodčí, po utkání tolik kritizovaná osoba, zápas neovlivnil. Měl problémy během utkání, i já bych si mohl postěžovat na některé jeho výroky směrem k našemu týmu, ale znovu opakuji, zápas v žádném případě neovlivnil. Co se mi ale absolutně nelíbilo, to byla skutečnost, že připustil diskuze s hráči. Asi dvouminutový dialog s hráčem Slavie Josefem Beránkem, kdy jejich obličeje byly vzdáleny maximálně 30 centimetrů, to byl vrchol. Spousty dalších diskuzí určitě poznamenaly jeho rozhodování, stejně jako takřka celozápasová verbální kritika jeho výkonu ze strany trenérů Slavie. Jsem přesvědčen, že v případě jiného týmu by kapitán po takovémhle dialogu odešel okamžitě do kabiny a hráčská lavice by dostala dvouminutový trest. Na Slavii se to pomalu stává koloritem, stejně jako agresivní, až hulvátské hodnocení výkonu rozhodčího v „tunelu“ u šaten. Zde si nikdo z domácích nebere servítky vůči arbitrům utkání, ať už rozhodčímu, nebo komisaři utkání. Po pátečním utkání jsem byl těmto slovním výstupům přítomen, absolutně s nimi nesouhlasím, stejně jako celý náš klub. V případě trenéra Slavie je to bohužel opakující se záležitost.

Ano, bijme se tvrdě a až do konce utkání o každý bod, ale po utkání, hlavně v případě neúspěchu hledejme chybu především ve vlastních řadách. Pro zpětnou vazbu na rozhodčí tu máme předsedu komise rozhodčích a ředitele APK. Odtud by měla vycházet hlavní kritika a případné tresty rozhodčím, to je cesta, jak tlačit na kvalitu rozhodčích.

Slavia má výborný tým, přeji jí, ať se jí daří. Ale při vzájemném utkání budeme dělat maximum pro to, aby se jí nedařilo, aby v souboji s námi neuspěla. Myslím, že to je smyslem sportovního zápolení, každého sportovního utkání. Slavia není chudák, který chce hrát hokej a ostatní ne. I ostatní chtějí a já jsem přesvědčen, že i umějí hrát hokej.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit