Bílí Tygři Liberec

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Český i slovenský národní tým mají za sebou první zápasy v přípravě na světový šampionát v Praze. Češi se dvakrát utkali s Němci, Slováci zase vyzvali Švýcarsko. V obou reprezentacích mají své zastoupení i Tygři, a zejména v té slovenské byli hodně vidět!

Dávid Hrenák v seniorské reprezantaci nastoupil poprvé od sezóny 2017/18 a hned při svém prvním startu si vedl na výbornou. Proti Švýcarsku totiž s třiceti úspěšnými zákroky vychytal čisté konto! Na výhře 3:0 se vítezným gólem podílel i Martin Faško-Rudáš. Tomu se dařilo i v druhém utkání, když vsítil dva góly, a stal se tak nejlepším střelcem celého dvojzápasu. Oba duely odehrál i Michal Ivan, který plnil roli kapitána.

Dařilo se i Čechům. V čtvrtečním zápase Němce porazili 3:0, v tom sobotním vyhráli 4:2. Do obou utkání nastoupili společně v jedné formaci Tomáš Filippi s Jakubem Rychlovským, kteří se sice do statistik nezapsali, na ledě ale byli hodně vidět a dostali šanci i v přesilovkových formacích.

Čechy ve čtvrtek čeká v Českých Budějovících zápas s Rakouskem, proti kterému v sobotu odehrají odvetu v Linzi. Slovensko ve stejné dny vyzve Německo. Doufejme, že se Tygrům bude dařit i nadále!

Jakub Rychlovský na tréninku národního týmu, FOTO: Český hokej.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

První posila potvrzena. Pod Ještěd přichází Michael Krutil

Rychlovský se s národním týmem rozloučil asistencí. Končí i Filippi

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit