Bílí Tygři Liberec

Tomáš
Záborský

kup si
dres teď
Slovensko

Tomáš
Záborský

Pozice
útočník
Narozen
14. 11. 1987 (36 let)
Výška
182 cm
Váha
89 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Slovenský forvard Tomáš Záborský pochází z trenčínské hokejové školy a svou premiéru za tamní "A" tým si odbyl už v juniorském věku. Poté byl draftován do NHL týmem New York Rangers, jenže do nejlepší ligy světa se bohužel nakonec nepodíval.

Po třech sezónách v nižších amerických soutěžích se tak Záborský vrátil do Evropy, konkrétně do finské Liigy, kde v sezóně 2011/12 dokonce ovládl bodování celé soutěže!

Následně odehrál dva ročníky v ruské KHL, načež se vrátil do země tisíců jezer, kde působil až doposud. Během své finské štace si zahrál i za věhlasné kluby jako HIFK Helsinky nebo Tappara Tampere. Poslední dvě sezony nastupoval za tým SaiPa, ve kterém posbíral skvělých 82 bodů.

Tomáš Záborský má rovněž bohaté zkušenosti i ze slovenské reprezentace, za kterou si zahrál i na olympijských hrách v Soči 2014.

Související fotogalerie

Související články

Tomáš Záborský končí u Bílých Tygrů

Liberec - Bílí Tygři se po vzájemné dohodě rozhodli ukončit spolupráci se slovenským forvardem Tomášem Záborským. Třiatřicetiletý útočník působil v liberecké organizaci od konce srpna a v jedenácti extraligových zápasech vstřelil dva góly.

Zvonilo to tam jako na Václaváku, lituje Záborský po prohře se Zlínem

Liberec - Bílí Tygři měli v zápase se Zlínem jasnou střeleckou převahu, trápení v koncovce však bylo hlavní příčinou toho, že ještě těsně před koncem hosté vedli. Vyrovnání v závěrečné hře bez brankáře Liberci zajistilo alespoň bod. "Vážíme si ho, ale spíš jsme dva ztratili," mrzí po prohře v prodloužení Tomáše Záborského, který vstřelil svůj první gól v novém působišti.

Tomáš Záborský: Ještě se do toho musím dostat a sžít se s týmem

Liberec - Nejnovější akvizice šelem Tomáš Záborský za sebou už má první zápas, byť jen přípravný. Jak se podle něj extraligový hokej liší od finské Liigy a co říká na plánovaný návrat fanoušků na české stadiony? To a mnohem více se dočtete v našem obsáhlém rozhovoru.