Bílí Tygři Liberec

Zrození snajpra Vlacha. Tým na něj bude opět spoléhat

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Z osobního pohledu zažil snovou sezonu. Vždyť dříve vzývaný bitkař se během jednoho roku proměnil v obávaného střelce. Jaroslav Vlach nastřílel během základní části i play-off 21 branek a zařadil se mezi nejlepší extraligové kanonýry. A spoléhat se na něj bude i v novém ročníku. "Věříme, že je schopen svoji produktivitu zopakovat," říká hlavní kouč Patrik Augusta.

Znali jste ho především jako hráče, který nedá na ledě nikomu nic zadarmo. Přitvrdí, když je potřeba, skočí do střely a klidně i sundá rukavice, aby nakopl svůj tým. Přesně takový typ hokejisty, jaký potřebujete k úspěchu, především pak v play-off. A to se už dříve několikrát potvrdilo. Když na to přišlo, dokázal vstřelit také důležitý gól, jako třeba ve finále mistrovského tažení proti Spartě v roce 2016.

Nikdy z toho ale nebyla bodová smršť. Tu Jaroslav Vlach předvedl "až" ve svých osmadvaceti, kdy ho jeho 16 gólů a celkem 36 kanadských bodů v základní části zařadilo na třetí místo týmové produktivity. Svoji bilanci pak navíc ještě vylepšil v play-off, kdy sedmi body přispěl ke stříbrným medailím. Když k tomu ještě přičtete, že v sezoně nasázel dva hattricky, je vám jasné, že tohle byl speciální ročník pro nově zrozeného snajpra.

Všech 21 branek si můžete znovu vychutnat zde.

Ze své obětavosti navíc neubral. Pořád byl skvělý na černou práci, k tomu se ale dokázal pravidelně prosazovat i v ofenzivních statistikách. Před novináři dál hovořil s pokorou, důraz kladl především na tým. "Gól chci dát samozřejmě pokaždé, když vlezu na led. Kdo mě ale zná, ví, že jsem hlavně týmový hráč. Pro mužstvo odvedu maximum."

S velkými výkony teď přichází také velké odpovědnost. A ta bude ležet i na bedrech zkušeného forvarda ošlehaného více jak 400 starty v Tipsport extralize. "Jarda byl v loňské sezoně velice produktivní. Jeho střela má výborné parametry, a proto jsme ho zařadili i do přesilovky. Věříme, že je schopen to zopakovat. Stejně tak budeme spoléhat na jeho fyzickou hru a obětavé výkony, kterými nám pomáhá v oslabeních," doufá trenér Augusta. Dokáže rodák z Paběnic zopakovat loňskou jízdu?

Jaroslav Vlach slaví gól v semifinále proti Spartě

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit