Bílí Tygři Liberec

Zpět do lavic! Tygři vítali prvňáčky a třeťáky na ZŠ U Školy

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Letos připadl první školní den až na 4. září. Spousta školáků po dvou měsících volna opět vyrazila do školních lavic a Bílí Tygři u toho nemohli chybět. Na ZŠ U Školy přivítal nové žáčky brankář Aleš Stezka.

Mladý gólman sám tuto základní školu navštěvoval, zavítal tak do dobře známých míst. "Je pravda, že si sám občas na dobu, kdy jsem chodil do školy, vzpomenu," říká dvacetiletý Stezka. Tentokrát ale do jednotlivých učeben zamířil v nezvyklé roli.

V doprovodu ředitele Radka Hanuše a tygřího maskota postupně navštívil hned pět tříd. Kromě obou prvních ročníku celá skupinka vyrazila také k čerstvým třeťákům, neboť právě od třetího ročníku vznikají na základní škole U Školy hokejové třídy, ve kterých studuje řada malých Bílých Tygrů.

Zatímco všichni prvňáčci jednotně hlásili, že se do školy moc těšili, mezi třeťáky už se objevovali i tací, kteří přiznávali, že by byli raději, kdyby prázdniny ještě pokračovaly. Nečekaná návštěva však všem udělala velkou radost.

Při úvodní otázce ředitele Hanuše, kolik malí žáčci vidí tygrů, nejprve s pohledy upřenými na maskota sborově zaznělo: "Jednoho!" Po malé nápovědě však brzy poznali i druhého, brankáře tygřího A-týmu.

"Přeji vám, abyste si nový školní rok užili a odnesli si z něj mnoho zážitků," popřál všem studentům Aleš Stezka, a rozdal každému tygří dárky, jako například pexeso, tužku, ale také voucher na vstupenku na hokejové utkání.

Stejný voucher obdrželi v první školní den všichni prvňáčci v celém Libereckém kraji, rozdáno tak bylo celkem více než pět tisíc voucherů. Ty lze vyměnit za vstupenku pro dospělého, děti do 140 cm mají vstup za symbolickou korunu. S voucherem tak může školák vyrazit za korunu na domácí utkání i s dospělým doprovodem.

Děti na oplátku za dárky popřály Bílým Tygrům v nové sezóně co nejvíce úspěchů. Občas však vytáhlý gólman čelil také nepříjemným dotazům. "Jak hráči bruslí? Vyřiď jim, že mají dělat delší oblouky," vyslechl si od jednoho z malých třeťáků. V první třídě zase jedna ze školaček upřímně přiznala: "Tatínek fandí Bolce!" což vyvolalo úsměvy na tvářích všem přítomným.

Spojení Tygrů a ZŠ U Školy? Dlouhá tradice

Návštěva Bílých Tygrů na ZŠ U Školy není žádnou novinkou. "Už minimálně deset let nám pomáhají hráči A-týmu zahajovat školní rok. Pravidelně nás navštěvuje tygří delegace, aby pozdravila nejmenší žáčky a popřála jim úspěšný školní rok," vysvětluje ředitel Radek Hanuš.

Sám pamatuje Aleše Stezku ještě jako studenta základní školy, v pondělí už ale vítal žáky jako extraligový brankář. "Je hezké a milé, že nás takto pravidelně navštěvuji naši bývalí žáci. Pro sportovně založené děti je to navíc jistě velká motivace, když vidí, kam to mohou dotáhnout," dodává.

"Máme samé pozitivní ohlasy. Stačí se podívat na děti. Většina z nich Tygrům fandí a když pak hráči dorazí spolu s maskotem do třídy, rychle je poznají. Je to pro ně zase úplně jiná zkušenost, než když je vidí pouze z dálky na ledě," uzavírá Hanuš.

Už teď je jisté, že návštěva Bílých Tygrů na základní škole U Školy nebyla v tomto školním roce poslední. Hokejisté nechybí ve škole ani při dalších příležitostech, jako při rozloučení s končícím rokem, v posledních letech sem navíc zavítali také ukázat žákům Prezidentský pohár pro vítěze základní části a mistrovský pohár.

Kdo ví, třeba se Bílým Tygrům v novém ročníku podobná příležitost opět naskytne.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit