Bílí Tygři Liberec

Zpět do akce! Tygři v úterý zavítají do Chomutova

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Po téměř dvoutýdenní pauze čeká v úterý na Bílé Tygry další, celkově pátý, přípravný zápas. Tým Filipa Pešána se představí na ledě Pirátů z Chomutova, přičemž úvodní buly padne na středový kruh Rocknet Arény v 17 hodin a 30 minut.

Neúspěšná chomutovská sezona si vyžádala změny

Minulá sezona skončila pro Piráty velkým zklamáním. Klub ze Severozápadu Čech totiž nedokázal navázat na postup do play-off z předešlých dvou let a v konečné tabulce Tipsport extraligy obsadil až dvanáctou příčku.

„Před začátkem sezony jsme si dali jasný cíl, že budeme bojovat minimálně o předkolo. Nic jiného nepřipadalo v úvahu,“ hořekoval po skončení základní části zkušený útočník Pirátů, Ivan Huml.

„Bude to dlouho bolet i proto, že tým byl kvalitní. Měli jsme na víc,“ doplnil ještě tehdy.

Loňský nezdar Pirátů také znamenal, že během letní přestávky došlo v týmu k několika změnám. Klub opustili obránci Mário Grman, Lukáš Chalupa, Tomáš Slovák a útočníci Nicolas Hlava, Michal Poletín, Vojtěch Tomeček, Michal Vondrka. Novými tvářemi se naopak stali brankář Aleš Stezka, obránci Bohumil Jank, David Štich a útočníci Pavel Klhůfek, Jan Stránský a na hostování Adam Dlouhý.

Bilance dvou výher a jedné prohry

V rámci přípravy před sezonou 2018/2019 mají chomutovští za sebou zatím tři zápasy s bilancí dvou výher a jedné prohry. Postupně se přitom střetli s Kunlunem Red Star – výhra 1:0, Avtomobilistem Jekatěrinburg – prohra 0:5, a Metallurgem Novokuzněck – výhra 4:1.

Po úterním duelu s Tygry čeká na Piráty další přípravné utkání ve čtvrtek, 23. srpna, s kazašským týmem Sarjarka Karaganda.

Reprezentační povinnosti nepustí do zápasu čtveřici Tygrů

Tygři se budou muset v Chomutově obejít bez čtveřice svých hráčů. Brankář Roman Will a útočníci Dominik Lakatoš, Radan Lenc a Jan Ordoš byli totiž povoláni na první kemp české hokejové reprezentace. Ten se koná celý tento týden v Přerově na místním stadionu.

Kromě Willa, Lakatoše, Lence a Ordoše se reprezentačního kempu mimochodem zúčastní také Filip Pyrochta a Lukáš Jašek. Oba oblékali dres libereckých šelem v minulé sezoně, přičemž v té následující zkusí štěstí v zámoří.

Žádný jiný extraligový klub nemá na kempu v Přerově lepší zastoupení.

Po téměř dvoutýdenní pauze

Jak už bylo uvedeno výše, Tygři se vracejí zpět do zápasového tempa po téměř dvoutýdenní pauze. Své poslední utkání sehráli 9. srpna, přičemž porazili Mladou Boleslav 5:4 po prodloužení. Vítěznou branku vstřelil ve druhé minutě nastavení obránce Matěj Stříteský. Útočník Libor Hudáček se zase blýskl čtyřmi kanadskými body – dvě branky, dvě asistence.

Úterní zápas v Chomutově bude pro Bílé Tygry zároveň poslední prověrkou před odjezdem do Švýcarska na prestižní turnaj Coupe des Bains. Zdali svěřenci Pešána na Piráty vyzrají, sledujte zítra od 17 hodin a 30 minut!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit