Bílí Tygři Liberec

Zpět do Prahy! Promění Tygři na Spartě druhý mečbol?

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Liberečtí si již v třetím utkání zajistili mečbol na postup do finále. Přidat na domácím ledě čtvrtý zářez se jim ovšem nepodařilo, a tak se série za stavu 3:1 pro Tygry stěhuje do Prahy, kde se Severočeši pokusí o reparát. Úvodní buly je naplánováno na 17:00, zápas bude vysílat živě ČT Sport.

Sparta vs. Liberec 1:3 na zápasy

1. zápas: Sparta vs. Liberec 1:5
2. zápas: Sparta vs. Liberec 1:3
3. zápas: Liberec vs. Sparta 3:2p
4. zápas: Liberec vs. Sparta 0:5

Po vydařeném vstupu do semifinále a nabytém vedení 2:0 v pražské metropoli se celá série na další dva duely přesunula pod Ještěd. V tom prvním si Pražané vypracovali dvougólový náskok, jenže domácí se nevzdali a ještě do konce druhé třetiny manko smazali.

O obě trefy se postaraly přesilovkové formace, které se ukázaly být stěžejním faktorem celého utkání. V následném prodloužení totiž, taktéž při početní výhodě, tečoval puk za záda gólmana Machovského Dávid Gríger, a Tygři se tak mohli radovat z mečbolu.

Ronald Knot o obratu a hře v početní výhodě:

„Přesilovkami jsme si fantasticky pomohli, dali jsme v nich všechny tři góly. Potvrdili jsme si, že jsme dost silní na to, abychom nepříznivý stav zvrátili. Myslím, že jsme od poloviny utkání, kdy jsme snížili, byli lepším týmem.“


Úvodní klopýtnutí v play-off

9 zápasů. Tak dlouho, v součtu se závěrem základní části, šelmy neokusily hořkost porážky. Nic však netrvá věčně. Libereckou šňůru utnula ve čtvrtém semifinálovém klání na ledě Home Credit Areny Sparta, která díky tomu odvrátila konec sezony.

Severočechům se nepovedl hlavně začátek, když hned v první třetině inkasovali třikrát, na což se jim posléze nepodařilo zareagovat. Výhrou 5:0 si tak soupeř vynutil páté střetnutí.

Petr Jelínek o nepovedeném utkání:

„Rozhodně se nehroutíme! Je to pouze jeden zápas, my jsme Spartě taky dali pět gólů na jejím ledě. Tentokrát nám to nevyšlo, ale v neděli nás čeká další duel.“


Vyjde to napodruhé?

Svěřenci trenéra Patrika Augusty tak první mečbol nevyužili a za stavu 3:1 je nyní čeká cesta do Prahy, kde budou mít další pokus. O čtvrtou výhru však budou muset tvrdě bojovat! Sparťané už totiž nemají kam couvnout a vynaloží veškeré úsilí na to, aby odvrátili vyřazení.

Pátá semifinálová bitva odstartuje již tuto neděli v 17 hodin, držte Tygrům palce!

Osamocený Michal Bulíř ujíždí na Matěje Machovského

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit