Bílí Tygři Liberec

Znovu prodloužení. Už bychom mohli vyhrát i po základní hrací době, doufá Matěj Stříteský

Date of publication Author Dominik Jakubec

Yverdon - Obránce Matěj Stříteský naskakoval v průběhu utkání s Ženevou na led v přesilových hrách a v dalších klíčových situacích. I proto byl u mnoha největších šancí svého týmu, nakonec se však Tygři dočkali rozhodující branky až v prodloužení. "Alespoň si ho pořádně vyzkoušíme," usmívá se sedmadvacetiletý bek.

Jak těžko se vám proti Ženevě hrálo?
První třetina byla hodně náročná, ještě jsme trochu rozjížděli cestu. Přeci jen jsme během úterý strávili v autobusu docela dost času. Ale potom jsme se rozehráli a myslím, že jsme po většinu utkání diktovali tempo hry.

Zmínil jsi náročné cestování. Jak jsi ho zvládal?
Bylo to nějakých třináct hodin, takže už jsem vůbec nevěděl, co dělat. Zkouknul jsem všechny filmy, nudil jsem se, bolel mě zadek... Snažil jsem se spát, což také moc nešlo, protože jsme měli relativně malý autobus. Ale dalo se to zvládnout.

Cítili jste se v zápase proti Servette po dlouhé cestě rozlámaní?
Že bychom to nějak cítili... Jsme profesionálové. Ráno jsme měli trénink a rozjezdili jsme to, poté jsme měli docela dost času na odpočinek. Všechny zápasy hrajeme až večer, což nám v tom docela pomohlo.

Matěj Stříteský slaví

Ženeva byla velmi náročným soupeřem. Přesto jste sami měli spoustu šancí rozhodnout. Mrzí vás, že jste alespoň jednu nevyužili?
Rozhodně, měli jsme tam i nějaké samostatné nájezdy... Celkově jsme si vytvořili docela dost šancí, ale gólman nás vychytal. Na druhou stranu, stejně tak mohla klidně vyhrát Ženeva. Roman Will nás několikrát hodně podržel.

Za Bílé Tygry jsi odehrál teprve třetí zápas. Jak se ti v novém prostředí hraje?
Proti Mladé Boleslavi jsem hrál s Láďou Šmídem, zbylé dva zápasy s Lukášem Dernerem. Nemůžu zatím říct jediné špatné slovo, všechno podle mě klapalo. Jsou to super parťáci.

V pátek vás čeká souboj s Fribourgem, v němž působ Češií Lukáš Lhoták a Michal Birner. Bude tento zápas díky tomu trochu speciální?
Že tam jsou dva Češi, na to nemá smysl se ohlížet, je to zkrátka soupeř. Je pravda, že jeden z nich Liberec velmi dobře zná, takže se určitě bude chtít ukázat v co nejlepším světle. Ale pro nás je to zkrátka další přípravný zápas. Ať hrajeme proti komukoliv, chceme vyhrát.

Už tři zápasy v řadě jste dovedli zápas až do prodloužení. Také tuto disciplínu si tak před startem sezony důkladně zkoušíte...
Také prodloužení je nedílnou součástí hry, ale nezastírám, že bychom raději vyhráli už v základní hrací době. Hrát ho v každém zápase nikoho moc nebaví! (smích) Ne, teď vážně. Je dobře, že si ho vyzkoušíme, protože kdybychom ho hráli jenom tak na tréninku, není to ono. Třeba nám to přijde vhod.

Matěj Stříteský vyráží vpřed

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit