Bílí Tygři Liberec

Známá tvář! V důležitém kole se Tygři znovu utkají s Plzní

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Počet zbývajících zápasů v základní části už můžeme spočítat na prstech jedné ruky. Každá minuta na ledě rozhoduje. Tentokrát přijede na liberecký led tým ze západu Čech, se kterým se Tygři už tento týden viděli. Vybojují Severočeši cenné vítězství a odčiní dvě předchozí porážky? Utkání začíná od nedělních 16 hodin!

Čas pravdy

Závěrečný tlak před startem play-off výrazně narůstá a poslední kola jsou pro Tygry enormně důležitá. Proč? Ideálem by bylo probojovat se do první čtyřky vyvolených, čímž by se Liberec rovnou vyhnul předkolu. Jenže v posledních dvou duelech se body sbírat nedařilo.

V úterý se Tygři představili doma proti Motoru, se kterým zvítězili 4:2. Šelmy se nicméně rychle musely hlavami přenést do dalšího kola, které je čekalo už o den později. V Plzni se bojovalo až do samostatných nájezdů, tam Liberec vzal alespoň důležitý bod.

Poté ale přišel nešťastný výsledek bez jediné odměny. V pátečním kole si Brno utvořilo rychlý náskok v první části, na který už Liberečtí po zbytek zápasu razantněji nezareagovali a prohráli 1:4.

Trenér Patrik Augusta hodnotí utkání s Kometou:

„Hodnocení je jednoduché - rozhodla první třetina, po níž jsme prohrávali 0:3. Pak jsme se tlačili do útoku, ale Kometa dobře bránila a těžko jsme se prosazovali. Měli jsme nějaký optický tlak, ale hokej se hraje na góly, který se nám podařil vstřelit až v poslední třetině. Už jsme nenašli sílu, abychom utkání vyrovnali.“


Identický cíl

Plzeň má naprosto stejný úkol – dostat se včas mezi první čtyři nejlepším celky. Na rozdíl od Severočechů má ale o čtyři body méně a nachází se na šestém místě, tudíž vzájemné zápasy nyní hrají obrovskou roli. Indiáni si sice také neporadili s Kometou, když podlehli těsně 0:1, poté však zabrali.

Západočechům k přiblížení k top týmům výrazně pomohly poslední dvě kola. Již zmiňované vítězství na domácím ledě proti Tygrům a následné klání s Vítkovicemi, které skončilo tříbodově pro Škodu. V porovnání s libereckým kádrem se v Plzni bodovalo více, nejvíce rozhodující však bude to, co teprve přijde.

Je co vracet

V této sezoně se Severočeši s indiány potkali poprvé v prosinci, v Home Credit Areně ale Liberečtí podlehli 3:6. Následoval výjezd do Plzně, kde své zaváhání svěřenci trenéra Patrika Augusty napravili a v prodloužení se trefil Jaroslav Vlach.

Kádr Škody si však své vedení ve vzájemné bilanci vzal zpět, nedávný vyrovnaný boj na západě Čech nakonec rozhodly nájezdy. Tygři mají tedy co oplácet a čas do začátku vyřazovacích bojů nekompromisně běží.

Severočeši aktuálně okupují pátou příčku v tabulce, na čtvrtý hradecký Mountfield přitom ztrácí pouze jediný bod. Získají proti Plzni extrémně důležité body? Duel začíná v neděli od 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 75
Bilance: 33 – 5 – 3 – 7 – 27
Skóre: 105:91

Zajímavosti

  • V minulých utkáních proti Plzni posbíral Jaroslav Vlach celkem dva góly a jednu nahrávku. Pozvedne svůj tým i těsně před play-off?
  • Indiáni aktuálně vedou žebříček v počtu oslabení, na kontě jich mají už 229. Na druhou stranu jich ubránili obdivuhodných 86 % a v oslabeném počtu vsítili už osm branek.
  • Tygři se mohou chlubit prvním místem, co se týče vyhraných vhazování. Liberecká úspěšnost na buly je přes 57 %, zatímco Západočechům v tomto aspektu patří předposlední místo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit