Bílí Tygři Liberec

Změna v nominaci! Na Karjalu pojede i Radan Lenc

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bývalý trenér Liberce Filip Pešán ve čtvrtek oznámil svou první reprezentační nominaci na turnaj Karjala, který se odehraje v Helsinkách. Kvůli omluvenkám od tří hráčů ale musel sáhnout mezi náhradníky a do hlavního města Finska se tak podívá další Tygr!

Z turnaje se ze zdravotních důvodů omluvil útočník Dmitrij Jaškin, kterého v nominaci nahradí Radan Lenc. Ten do extraligové sezóny vstoupil ve skvělé formě, když si v pěti zápasech připsal čtyři kanadské body. Uvidíme, jestli se mu po vynucené pauze podaří povedené výkony z Liberce přenést i do reprezentace.

Kromě Jaškina se na turnaji nepředstaví ani obránci Jakub Krejčík a David Sklenička, kteří si musí plnit povinnosti ve svém klubu v KHL. Trenér Pešán ještě donominoval mladíky Filipa Koffera a Pavla Nováka z prvoligových Litoměřic.

Radan Lenc ale nebude jediným Tygrem, který odcestuje do Finska. Už v původní nominaci figuroval mladý brankář Lukáš Pařík a exliberečtí Dominik Hrachovina, Jan Ordoš a Michal Teplý. Náš klub bude tedy na Karjale mít opět početné zastoupení!

Česká reprezentace vstoupí do turnaje zápasem proti Švédsku, který se v Helsinkách odehraje ve čtvrtek 5. listopadu od 13:30. V sobotu se utkají s domácím Finskem a na závěr vyzvou v neděli Rusko. Všem Tygrům budeme alespoň na dálku držet palce!

Nominace České republiky na turnaj Karjala

Brankáři:

Patrik Bartošák (Lahti, Finsko), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko), Lukáš Pařík (Bílí Tygři Liberec).

Obránci:

Filip Hronek (Mountfield HK), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Michal Moravčík (Tappara Tampere, Finsko), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli, Finsko), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), Stanislav Svozil (HC Kometa Brno), Šimon Kubíček (HC Stadion Litoměřice).

Útočníci:

Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Ondřej Roman (Ilves Tampere), Michael Špaček, Jiří Smejkal (oba Tappara Tampere, Finsko), Rudolf Červený (Lahti, Finsko), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli), Jan Ordoš (Oskarshamn, Švédsko), Jan Myšák (HC VERVA Litvínov), Michal Teplý (BK Mladá Boleslav), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie, OHL), Adam Raška (HC Oceláři Třinec), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Filip Koffer, Pavel Novák (oba HC Stadion Litoměřice).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit