Bílí Tygři Liberec

Zemřel Jaroslav Nedvěd starší

Date of publication Author Klub

Dnes ráno zasáhla hokejový svět, a Bílé Tygry o to tíživěji, zpráva o úmrtí pana Jaroslava Nedvěda staršího. Bývalý vynikající útočník, trenér a otec dvou skvělých hokejistů odešel v noci v pondělí 3. června ve věku 74 let. Jménem klubu Bílí Tygři Liberec vyjadřujeme upřímnou soustrast všem pozůstalým.

Vyjádření generálního manažera Ctibora Jecha:

„Tu zprávu jsem přijal těžce a s velkým smutkem. K „Méďovi“ mě pojí velké osobní pouto a obrovské množství krásných vzpomínek. Zažil jsem s ním nejhezčí hokejové období coby hráč, kdy jsme spolu začínali společně s Masopustem, Kasíkem a Kahounem v jedné pětce. Jarda byl mimořádný hráč a přirozený lídr. Jako trenér pak pro Liberec udělal obrovský kus práce. Byl velkou autoritou pro naše mládežnické týmy, které vedl, stejně jako pro A tým. V roli asistenta postoupil s Bílými Tygry do extraligy a ve stejné pozici pomáhal ještě Filipu Pešánovi při jeho premiéře v roli hlavního kouče. S Jaroslavem Nedvědem odchází také významný kus naší klubové hokejové historie.“


Je jednou z prvních výrazných osobností libereckého hokeje, která se nesmazatelně zapsala do historie klubu. První hokejové krůčky dělal v Jihlavě, ale už v dorosteneckém věku se přesunul do Liberce, kde kromě dorostu nakoukl i do mužstva dospělých, které hrálo 2. ligu. Přes vojenskou službu v Litoměřicích se dostal až do Litvínova, kde prožil nejúspěšnější léta kariéry. V té době byl členem reprezentačního „B“ týmu ČSSR, objevil se i v širší nominaci pro olympijský turnaj v Sapporu v roce 1972. Na závěr hráčské kariéry se vrátil do milovaného Liberce. V jedné lajně tu hrával po boku dalších legend - Jaroslava Kasíka, Miloslava Masopusta a Ctibora Jecha. Po konci aktivní kariéry se přesunul do pozice trenéra, kde střídavě působil až do roku 2009. Jako asistent Josefa Jandače byl u historického postupu Bílých Tygrů do nejvyšší soutěže v roce 2002. Spolu se svým synem Petrem jsou jedinou dvojicí otec-syn v Evropě, která má společně vyvěšené dresy u stropu jedné areny.

Připomeňte si, jak na něj vzpomínali jeho bývalí spoluhráči a svěřenci u příležitosti oslav 60. narozenin.

Kariéra hráče:
1962-63 - TJ Stadion Liberec
1963-64 - ASD Dukla Jihlava
1964-66 - VTJ Dukla Litoměřice
1966-74 - TJ CHZ Litvínov
1974-79 - TJ PS Stadion Liberec
V nejvyšší soutěži odehrál za Litvínov 262 utkání, ve kterých zaznamenal 183 bodů.

Asistent trenéra u Bílých Tygrů:
2001-04 - A-tým
2004-08 - U18,U20
2008-09 - A-tým

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit