Bílí Tygři Liberec

Zaměřeno na... Zahraniční soupeře Bílých Tygrů

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - V druhém díle naší rubriky „Zaměřeno na…“ se budeme věnovat zahraničním soupeřům, s kterými sehráli Tygři od postupu do extraligy dohromady 106 utkání. Velká čast z nich byla v rámci prestižních mezinárodních turnajů, zejména European Trophy a Champions Hockey League. Jakou mají Liberečtí s jednotlivými státy bilanci a proti komu si připsali nejvyšší výhru?

Po postupu do extraligy zavítali Severočeši několikrát za sebou v rámci přípravy do Švýcarska, kde se účastnili tamních turnajů. Není tak překvapením, že právě s týmy ze země helvétského kříže se náš celek utkal nejvícekrát, když proti nim nastoupil k třiceti osmi soutěžním i přátelským duelům. Vůbec nejčastějším zahraničním soupeřem Libereckých je poté HC Davos, s nímž sehráli hned devět zápasů. O pomyslné druhé místo se dělí Ambri-Piotta a Fribourg, s kterými změřili Tygři síly pětkrát.

Hned jednadvacetkrát se poté Severočeši utkali s kluby ze Švédska. Především nelze zapomenout na osmifinále CHL roku 2017, v němž vyřadili hvězdnou Frölundu, čtyřnásobného vítěze této prestižní soutěže. Často se pod Ještědem představily i celky z Finska a sousedního Německa. Zajímavostí je, že ne vždy se jednalo o mužstva z německé smetánky, čtyřikrát totiž šelmy vyzvaly i týmy z tamní druhé ligy.

Opomenout nesmíme ani na kluby z ruské KHL. S těmi se Tygři střetli jedenáctkrát a mají s nimi dokonce pozitivní bilanci. Nejvěhlasnější soupeř, s kterým se náš celek utkal, pochází ale úplně z jiného koutu světa. Byl jím bezesporu Boston z NHL, s nímž Liberečtí roku 2010 sehráli exhibici na domácím ledě. “Medvědi” nakonec vyhráli jednoznačně 7:1, nicméně domácí se rozhodně neměli za co stydět.

Jan Ordoš dotírá na soupeře ze švédské Frölundy

Hráči Bostonu ovšem překvapivě nejsou ti, kteří do Liberce absolvovali nejdelší trasu. Nejvíce se nacestoval ruský Vladivostok, který letěl zhruba 7 800 kilometrů. Naopak nejdál museli Tygři do švédského Luleå (cca 1 700 km), které leží takřka na hranici polárního kruhu (všechny hodnoty jsou vzdušnou čarou, pozn. red.).

Oproti tomu s týmy ze států, které s Českou republikou sousedí, odehráli Severočeši paradoxně málo utkání. Se slovenskými celky změřili síly pouze čtyřikrát a vždy jen v rámci CHL. Mimochodem, nejvyšší výhru se zahraničním soupeřem zaznamenali Liberečtí právě proti slovenské Nitře, kterou porazili 9:0.

S kluby z Rakouska, které to pod Ještěd mají také relativně blízko, nesehráli Tygři dokonce žádný zápas. To se však změní už letos v srpnu, v rámci Red Bulls Salute se totiž utkají se Salzburgem. Na tomto turnaji, kterého se zúčastní ještě německý Mnichov a slovenské Košice, tak náš celek čekají další dva duely proti zahraničním týmům. Jak dopadnou?

Počet a bilance vzájemných zápasů s týmy z dané země/ligy

Bráno z pohledu Tygrů ve formátu výhry – remízy – prohry.

  • Švýcarsko: 38x (13 – 6 –19)
  • Švédsko: 21x (7 – 1 – 13)
  • Německo: 11x (5 – 0 – 6)
  • Finsko: 10x (3 – 0 – 7)
  • KHL: 11x (6 – 0 – 5)
  • VHL: 3x (0 – 1 – 2)
  • Slovensko: 4x (3 – 0 – 1)
  • Spojené království: 4x (3 – 0 – 1)
  • Norsko: 2x (2 – 0 – 0 )
  • Bělorusko: 1x (0 – 0 – 1)
  • USA: 1x (0 – 0 – 1)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit