Bílí Tygři Liberec

Základní část krok za krokem: Jak Tygři dokráčeli k prvnímu místu?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři počtvrté za posledních pět let získali Prezidentský pohár, díky čemuž mají k dispozici více jak týden na přípravu na play-off. Cesta k celkově šestému triumfu v základní části samozřejmě nebyla jednoduchá. Pojďme se nyní podívat na to, s jakými slastmi i strastmi se musely šelmy během padesáti dvou kol vypořádat!

Snový start

Lepší start do extraligového ročníku 2019/20 si Tygři nemohli přát. Po šesti kolech se totiž vyhřívali na první příčce tabulky a navíc neztratili jediný bod!

Začátek to byl vskutku mimořádný, liberečtí hokejisté tím navíc překonali klubový rekord. I přesto ale nebyli hráči společně s trenéry zcela spokojeni. Tým sice střílel hodně gólů, jenže také hodně dostával, což následně vedlo k potížím.

Říjnová krize

Problémy s defenzivou se plně projevily v říjnu. Nejdříve šelmy ztratily na Kladně svou neporazitelnost, načež se objevil náznak zlepšení, když doma vynulovaly Olomouc.

Poté ovšem přišlo pět porážek v řadě a Severočeši spadli z prvního místa až na sedmé. Navíc prohráli i s německým Augsburgem a vypadli z Champions Hockey League už v první fázi. Všechno zlé je ale pro něco dobré.

Šestnáct bodových zápasů

Krizi zlomili svěřenci trenéra Patrika Augusty na Spartě, kde zvítězili 2:0. Vzápětí přišel další důležitý moment, kdy Tygři proti Vítkovicím zvrátili dvoubrankové manko a ještě více si zvýšili sebevědomí.

Od té chvíle se tým z města pod Ještědem nezastavil. Během listopadu a prosince prohrál pouze jednou a navíc až na samostatné nájezdy. Celkově tedy v šestnácti duelech v řadě získal aspoň bod! Díky tomu se Liberečtí vyškrábali tabulkou vzhůru a opět se zapojili do bojů o čelo.

Útočník Jaroslav Vlach o základní části:

"Základní část byla určitě úspěšná, ale ta už vůbec nerozhoduje, protože důležité zápasy začínají teď. Až na úplném konci se ukáže, jaká sezóna to vlastně byla. V úterý jedeme na soustředění, abychom ještě více stmelili kolektiv a nachystali se na čtvrtfinále."


Jako na houpačce

Díky bodové sérii se naše mužstvo dostalo zpět na vedoucí pozici. Tu si následně postupně upevnilo. Na konci ledna poté přišel menší výpadek, kdy výhru střídala prohra. I tak se ale Severočechům dařilo držet první místo.

Závěrečná rovinka

Na přelomu ledna a února prohráli Tygři dvě utkání po sobě, a tak reprezentační přestávka přišla celkem vhod. Po ní šelmy nabraly další dech, z šesti zápasů pět vyhrály a čtyři kola před koncem si zajistily vítězství v základní části.

Tu nakonec zakončily se ziskem sto dva body, které se ovšem nyní mažou. V play-off se totiž začíná od začátku! Budou Tygři úspěšní i ve vyřazovacích bojích? Na to si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit