Bílí Tygři Liberec

Zadní řady Bílých Tygrů vyztuží obránce Matěj Stříteský!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Bílí Tygři hlásí posílení obranných řad! Před novým extraligovým ročníkem získali ofenzivního beka s reprezentační zkušeností Matěje Stříteského. Odchovanec vsetínského hokeje se s vedením libereckého klubu domluvil na kontraktu do 30. 4. 2019.

Pro sedmadvacetiletého obránce bude Liberec čtvrtým extraligovým působištěm. Doposud nastřádal v barvách Vsetína, Litvínova a Mladé Boleslavi 455 startů v české nejvyšší soutěži. Čtyři utkání si pak připsal také v reprezentačním dresu.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Matěj Stříteský je moderním typem obránce s velmi dobrým zakončením především v přesilových hrách, kde by měl také získat výraznou roli. Navíc je to hráč s pravorukým držením hole, což je charakteristika obránce, která nám tu několik posledních let chyběla. Byť je Matěj obránce, slibuji si od něj, vzhledem k jeho schopnostem, i posílení ofenzivní sily týmu. Doufám, že se domluvíme i na víceleté spolupráci.“

Profil Matěje Stříteského

Vsetínský rodák si s cestou do dospělého hokeje pořádně pospíšil. Vždyť v dresu svého domovského valašského celku nakoukl do extraligy už v patnácti letech, když v nejvyšší české hokejové soutěži v sezoně 2005/06 odehrál tři zápasy. O rok později přidal dalších jedenáct extraligových duelů a kariéru tak nastartoval více než slibně.

Vzhledem k tehdejšímu krachu vsetínského hokeje zamířil Stříteský do Litvínova, kde rovněž nakoukl do extraligy, kromě toho pak sbíral zkušenosti mezi dospělými na hostování v Mostě. Pravidelně nechyběl ani v mládežnických reprezentačních výběrech a v roce 2008 pomáhal osmnáctce na mistrovství světa nižší divize k postupu zpět mezi elitu. Mimochodem, v týmu se sešel se jmény, jako například Radko Gudas nebo Ondřej Palát.

V Litvínově se tento bek postupně etabloval mezi pevné členy sestavy, v ročníku 2013/14 si dokonce vysloužil pozvánku do reprezentace, v dresu Chemiků se mu však během šesti sezon v A-týmu nedařilo dosáhnout na žádný týmový úspěch. Před sezonou 2014/15 proto zamířil do Mladé Boleslavi. Hned v první sezoně ve středočeském celku se s 10 góly stal obráncem s nejvíce nastřílenými brankami v základní části extraligy. O rok později pro změnu dokráčel s Bruslaři až do semifinále play-off a v průběhu ročníku opět obdržel pozvánku do reprezentace, s níž si zahrál Karjala Cup.

Dres Mladé Boleslavi oblékal Stříteský až do loňské sezony, kdy v listopadu změnil působiště a přesunul se do Jihlavy. V 31 zbylých zápasech základní části si připsal 15 kanadských bodů, ani jeho produktivita však nestačila k tomu, aby se Dukla zachránila v extralize. Nyní se tento obránce stěhuje pod Ještěd, kde vyztuží defenzivu Bílých Tygrů.

Matěj Stříteský střílí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit