Bílí Tygři Liberec

Zachar vs. Solenský! Dojde na souboj hvězd z tygří mládeže i tentokrát?

Date of publication Author Jan Kousal

Buffalo/Liberec - Bílí Tygři a mistrovství světa do dvaceti let? To není jen Kryštof Hrabík, Filip Pešán a další členi realizačního týmu české reprezentace. V Buffalu se prohání na bruslích také Marek Zachar a Samuel Solenský! Střetnou se spolu tak, jako tomu bylo v památném duelu na osmnáctkách?

Přelom prosince a listopadu již tradičně patří hokejovým dvacítkám. Na šampionátu ani letos nechybí tygří stopa. Kromě Kryštofa Hrabíka a početného zastoupení v českém realizačním týmu, který vede trenér Filip Pešán, se na šampionátu v Buffalu objevují i dvě velké postavy liberecké mládeže let minulých – Marek Zachar a Samuel Solenský.

Marek Zachar, který aktuálně působí v QMJHL, patří na mistrovství k oporám Pešánova výběru, a dokonce zastává velmi váženou funkci kapitána. Slovák Samuel Solenský se na turnaj probojoval z týmu Johnstown Tomahawks, kde se mimochodem v úvodu sezóny potkával s dalším bývalým Tygrem Matyášem Kačírkem. Pro Zachara i Solenského se jedná o vůbec první účast na dvacítkách.

Tygří fanoušci před radnicí 2

Zpátky do minulosti

Čerpat mohou například ze šampionátu osmnáctiletých, zvláště pak z roku 2016. Jak Zachar, tak i Solenský se totiž v americkém Grand Forks projížděli s kapitánským céčkem na hrudi. Češi tehdy se Slováky navíc bojovali ve stejné skupině, a tak došlo k momentu, kdy se před zahajovacím buly federálního derby se pozdravili dva tygří kapitáni!

Hrálo se o hodně. Vítěz utkání měl zaručeno, že se vyhne největšímu favoritovi z USA. Skóre utkání se měnilo už ve 2. minutě a nepostaral se o to nikdo jiný než Marek Zachar, který se trefil poprvé na šampionátu. Později vedli Češi dokonce 3:1, ale Slováci dokázali otočit na 4:3. Výrazně se o to přičinil i Samuel Solenský, který ve třetí části unesl tíhu okamžiku, když proměnil trestné střílení.

Slováci nakonec v památném utkání pro mládežnickou organizaci Bílých Tygrů triumfovali. Přestože ve vyřazovacích bojích ani jeden z týmů neukořistil cenný kov, zůstane vzájemný souboj kapitánů Zachara se Solenským tučným písmem zapsán v kronice libereckého mládežnického hokeje.

Tygří fanoušci před radnicí 2

Žhavá současnost: překvapení v obou táborech

Mohlo by se zdát, že se účastí obou hráčů na letošních dvacítkách kruh uzavřel. Ve hře je však ještě vzájemná konfrontace ve vyřazovacích bojích, která se nezdá být vůbec nereálná. Češi hned na úvod šampionátu překvapili Rusy. Slováci se pak postarali doslova o senzaci, když přetlačili domácí výběr Spojených států. Oba týmy tak mají play-off na dosah.

Marek Zachar už se na turnaji stihl gólově prosadit. Nezbývá než věřit, že se trojlístku Hrabík-Zachar-Solenský povede i nadále a že si k nim připojí také další Slovák z libereckého prostředí Andrej Leško. Ten zatím na svou šanci zasáhnout do hry čeká.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit