Bílí Tygři Liberec

Z Tygra Predátorem! Filip Pyrochta podepsal nováčkovský kontrakt v Nashvillu!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Hořkosladké pocity prožívá v posledních dnech mladý bek Filip Pyrochta. V neděli definitivně vypadl z reprezentace a odcestoval z mistrovství světa v Dánsku zpět do České republiky. V pondělí však podepsal kontrakt v NHL!

Ještě v pondělí dopoledne neměl Pyrochta o svém dalším působišti jasno. Přestože okolo něj kroužily týmy z National Hockey League, žádné angažmá do té doby nemělo konkrétní obrysy. "Je tu varianta, že půjdu hrát do Ameriky. Uvidíme. Vše ještě budu muset zvážit a probrat se svými nejbližšími," hlásil v útrobách liberecké Home Credit Areny, kam za Bílými Tygry po konci v národním týmu zamířil.

Nyní už je ovšem jasno. Jako nedraftovaného hráče si ho mohl pojistit jakýkoliv klub NHL. Původně se čile spekulovalo především o možném Pyrochtově spojení s Las Vegas nebo s Calgary, nakonec se však stane Predátorem. Filip Pyrochta podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt v Nashvillu.

Jednadvacetiletý odchovanec třebíčského hokeje zamířil pod Ještěd ve čtrnácti letech a vyšvihl se až do mládežnických reprezentačních výběrů. Po čtyřech letech v Liberci se na dvě sezony přesunul do kanadské juniorské QMJHL, následně se rozhodl pro návrat do kádru Bílých Tygrů a rychle se propracoval do sestavy.

Tygrům pomohl v sezoně 2016/17 do finále extraligového play-off a také v uplynulém ročníku na sebe upozorňoval skvělými výkony. Ty kulminovaly v pozvánku do reprezentace, v níž bojoval o účast na světovém šampionátu. Do Kodaně sice s českým výběrem odletěl, na turnaji ale nenastoupil

To už ale Filipa Pyrochtu v současné chvíli mrzet nemusí. V následujících sezonách ho čeká jiný boj, a to o prosazení se v nejprestižnější lize světa.

Filip Pyrochta pálí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit