Bílí Tygři Liberec

Vzhůru na Jágrovo Kladno! Zdolají šelmy také extraligového nováčka?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygří soukolí zatím šlape jako dobře namazaný stroj. Svěřenci Partika Augusty v extralize i po šesti kolech čekají na prvního přemožitele. Rádi by se jím stali kladenští Rytíři, kteří se po nevýrazném úvodu postupně oklepávají a začínají sbírat body. Kdo uspěje v sobotní dohrávce?

Góly jsou kořením hokeje

Liberecké zápasy musejí každého diváka, zejména toho nezaujatého, velice bavit. Malou ochutnávku přinesla už před startem extraligy Liga mistrů. Ve čtyřech mačích, které v ní Severočeši absolvovali, padlo hned třicet branek!

Ještě silněji se ofenzivní trend přenesl do české nejvyšší soutěže. Po šesti kolech jsou v ní šelmy stále bez jediné porážky, přičemž zaznamenaly neskutečných 34 zásahů! Ruku v ruce s nejproduktivnějším útokem nicméně kráčí o poznání méně lichotivá statistika, žádný tým totiž více branek ani neinkasoval, což je vskutku málo vídaná bilance! V Kladně by už naši hokejisté obrannou činnost rádi vyladili do co nejoptimálnější podoby.

Adam Musil před utkáním s Rytíři:

"Rozhodně Kladenské nepodceníme. Víme, že tady je každý soupeř kvalitní a všichni mohou porazit kohokoliv. V naší hře je plno kladných věcí, nicméně my od sebe máme vysoká očekávání a jsou tam i záležitosti, které musíme zlepšit. Myslím si, že máme na čem pracovat, přestože jsme na prvním místě. Chceme být ještě lepší!"


V posledním utkání přivítali Tygři na domácím ledě Zlín. Před zraky více než sedmi tisícovek diváků výborně zvládli první třetinu a vedli po ní jasně 3:0. Moravané však zvládli skóre zredukovat a zejména díky gólům v závěru utkání upravili konečný výsledek na 6:4. Jeden z gólů domácího týmu si připsal Jan Ordoš, který se po zranění znovu vrátil mezi extraligové mantinely.

"Nástup jsme měli výborný. Také ve druhé třetině jsme měli několik šancí, mohli jsme odskočit třeba na 5:0. Pak jsme si zbytečně nechali utkání zdramatizovat, což je ohromná škoda. Ale samozřejmě jsme rádi za tři body, hodnotil. Svoji trefu glosoval s úsměvem: "Jsem vděčný, že na to nemusím čekat až do prosince, jako minulý rok. Po tom zranění jsem rád, že se to povedlo hned ve druhém zápase, a mohl jsem tak pomoci svému týmu k výhře."

Rytíři tasí kordy

Středočeši byli médii pasováni do role adepta na sestup. Přispělo k tomu také výsledkově skutečně nepovedené přípravné období, v rámci něhož neporazili ani jednoho účastníka extraligy, ba co víc, utrpěli několik nepříjemných debaklů.

Herní pohodu hledala parta okolo Jaromíra Jágra také v prvních ligových kolech a po třech utkáních stále vyhlížela premiérové body. Ty nicméně přišly hned vzápětí, když Kladenští v závěru urvali alespoň bodík proti Vítkovicím. Poté schramstli všechny tři ve Zlíně, aby vzestup potvrdili také před svými fanoušky a bravurně otočili souboj souboj s Olomoucí, v němž proměnili ztrátu 0:3 po dvaceti minutách v cenné dva body.

Proti Kohoutům se do střelecké listiny zapsal také fenomenální Jágr, jenž zásahem na 1:3 celý obrat odšpuntoval. A co za kladenským vzepětím stojí? Dost možná to bude brankářská posila Denis Godla. Zkušený slovanský gólman se mezi tyče Rytířů postavil poprvé ve Zlíně a oba zápasy, v nichž doposud nastoupil, měly pro jeho celek šťastný konec. Může tedy dojít ke střetu dvou dosud neporažených maskovaných mužů, chuť prohry totiž ještě neokusil ani liberecký Justin Peters!

Adam Musil o možnosti zahrát si proti Jaromíru Jágrovi:

"Ještě jsem o tom ani nepřemýšlel, ale myslím si, že to bude docela zajímavé. Až bude na ledě, zřejmě si uvědomím, proti komu hraji. Teď to nijak neřeším."


Úderné početní výhody

S ofenzivní pohodou Bílých Tygrů jsou spojeny také velmi dobře zvládnuté přesilové hry. Svěřenci Patrika Augusty disponují 31,82% úspěšností, což je nejlepší počin z celé extraligy. Kladno by naopak přesilovky potřebovalo ještě vypilovat, jejich zužitkování se totiž pohybuje těsně pod hranicí 10 %.

Pomoci by k tomu Rytířům mohl také Jakub Valský, šikovný útočník, jenž v Kladně hostuje právě z města pod Ještědem! Prostředí to pro něj není vůbec neznámé, vrátil se totiž do míst, kde s velkým hokejem začínal. V dosavadním průběhu sezóny si v dresu s rytířem na hrudi připsal tři body, všechny za gólové přihrávky.

Jak souboj Rytíře s Tygrem dopadne? Pokud se naše hráče nechystáte na ČEZ Stadionu podpořit osobně, můžete držet palce u televizních obrazovek s programem O2 TV sport. Utkání začíná s úderem sobotní patnácté hodiny!

Bílí Tygři Liberec vs. Rytíři Kladno

Zápasy: 44
Bilance: 19 – 4 – 0 – 5 – 16
Skóre: 132:104

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit