Bílí Tygři Liberec

Vyznamenání opor Jelínka a Krenželoka: V součtu odehráli přes 1400 utkání v extralize!

Date of publication Author Redakce

Liberec - V průběhu posledních utkání překonali dvě z opor Bílých Tygrů výrazné milníky. Lukáš Krenželok odehrál svůj osmistý zápas v extralize, jeho parťák Petr Jelínek pro změnu v pondělí zkompletovat šestou stovku utkání. Před pátečním duelem s Plzní budou za tyto milníky vyznamenáni při slavnostním ceremoniálu.

Spoluhráči z prvního útoku spolu nastupují už od dob, kdy váleli v ofenzivě Slavie Praha. V ní se sešli od sezony 2010/11, kdy do kádru sešívaných přestoupil Lukáš Krenželok z Vítkovic. Odchovanec ostravského celku měl již v té době za sebou devět sezon, kdy oblékal dres moravskoslezské metropole.

Zato Petr Jelínek byl se Slavií svázán už mnohem dříve. Mezi českou hokejovou elitou debutoval ještě jako junior v ročníku 2003/04, kdy na jedno utkání nakoukl do extraligy. V následujících letech si vyzkoušel také působení ve druhé nejvyšší soutěži nebo v zámořských juniorkách, než začal od sezony 2008/09 s ocelovou pravidelností sbírat další a další extraligové starty.

Společné vyznamenání

Krenželok s Jelínkem společně ve Slavii sehráli čtyři sezony, po nichž se před ročníkem 2014/15 přestěhovali pod Ještěd. Zde od té doby stihli dvakrát získat Prezidentský pohár pro vítěze základní části a výrazně se podíleli na zisku historického titulu Bílých Tygrů. Jejich bohatá kariéra se zde rozšířila v součtu o více než 400 extraligových utkání.

V letošním ročníku dlouholetí parťáci ukazují, proč je jejich konto sehraných duelů tak tučné. Vždyť ani jeden z nich ještě v sezoně 2017/18 nechyběl ani v jediném extraligovém duelu! I díky tomu se jim podařilo dosáhnout výrazných individuálních milníků. Lukáš Krenželok nejprve přesáhl hranici 800 odehraných zápasů v extralize, Petr Jelínek pro změnu v tomto týdnu odehrál svůj šestistý duel.

Před pátečním zápasem proto proběhne slavnostní ceremoniál, při němž budou obě zkušené opory Bílých Tygrů vyznamenány dresem s číslicí připomínající jejich milníky. Nenechte si tuto událost ujít!

Petr Jelínek přebírá kotouč

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit