Bílí Tygři Liberec

Vyjde i druhá odveta? Po Belfastu se pod Ještědem představí Luleå

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – V neděli 8. září Bílí Tygři Liberec odstartují druhou polovinu skupinové fáze letošní Champions Hockey League odvetným zápasem proti švédské Luleå HF. Pokusí se přitom navázat na předchozí úspěch proti severoirským Belfast Giants.

Krátké představení soupeře

Luleå HF jsou švédským týmem, jenž hraje švédskou nejvyšší hokejovou soutěž zvanou Svenska hockeyligan, zkráceně SHL. Působí v ní pravidelně od sezony 1984-1985.

Klub, jehož oficiální název zní Luleå Hockeyförening, vznikl přesně 2. května 1977. Jeho domácím stánkem je Coop Norrbotten Arena, která pojme 6 300 diváků. Klubovými barvami jsou červená, černá a žlutá.

Triumf ve švédské lize mají na svém kontě jeden, ovládli ji na jaře roku 1996. Finálovou sérii si přitom zahráli celkem čtyřikrát. Zmínit je potom třeba také fakt, že do play-off SHL ve své historii nepostoupili pouze ve třech případech.

V minulé sezoně Luleå skončila v tabulce soutěže na druhém místě, když za 52 zápasů nasbírala celkem 101 bodů. V následném play-off zaznamenala účast v semifinále, kde vypadla po pěti utkáních s Frölunda HC.

Na soupisce mužstva z velkých jmen najdeme například útočníka Juhaniho Tyrväinena, jenž na posledním Mistrovství světa v ledním hokeji získal s Finskem zlato.

První vzájemný zápas

V prvním vzájemném zápase, hraném 31. srpna ve Švédsku, Luleå zvítězila 4:1.

Úvodní gól utkání padl až těsně před polovinou duelu, v čase 29:44 otevřel skóre při přesilové hře 5 na 3 obránce Daniel Sondell. V závěru prostředního dějství, ve 39. minutě, ještě poslal Švédy do dvougólového vedení obránce Jesper Sellgren.

Na začátku 51. minuty obstaral gól Bílých Tygrů útočník Rostislav Marosz, o pět minut později ale vrátil domácím dvougólový náskok útočník Einar Emanuelsson. Konečné skóre zařídil trefou do prázdné brány útočník Filip Hållander.

Mezi tři tyče švédského týmu se postavil brankář Joel Lassinantti, přičemž předvedl celkem 21 úspěšných zákroků. Brankoviště šelem hájil kanadský brankář Justin Peters a zapsal celkem 27 úspěšných zákroků.

První odveta Tygrům vyšla na jedničku

5. září Tygři přivítali mezi domácími mantinely Belfast Giants a zvítězili vysoko 6:1. Na ledě stejného soupeře přitom odstartovali letošní Champions Hockey League porážkou 4:5.

Dva góly libereckých hokejistů v posledním zápase vstřelil útočník Libor Hudáček, jemuž také patří speciální dres, tzv. TOP Scorer (nejproduktivnější hráč týmu). Střelecky se ale prosadili rovněž útočníci Petr Jelínek, Marosz, Radan Lenc, Marek Zachar.

„Trip venku nám nevyšel podle představ, tak jsme si řekli, že ty body musíme získat nazpět doma. První krok nám vyšel,“ hlásil po odvetě s Belfastem Hudáček.

„Celý zápas jsme se drželi našeho plánu a to nás dovedlo k výhře. Proměnili jsme nějaké šance a brzy jsme vedli 2:0. Tím nám narostlo sebevědomí,“ přidal své postřehy obránce Tomáš Havlín, jenž si připsal druhou asistenci na třetí gól svého týmu.

V bráně se opět představil Peters, zaznamenal celkem 27 úspěšných zákroků.

Tabulka skupiny C

1. Luleå HF (SWE) → 6 B, 3 záp., 1-1-0-1, 11:8, +3

2. Augsburger Panther (GER) → 5 B, 3 záp., 0-2-0-1, 10:9, +1

3. Belfast Giants (NIR) → 4 B, 3 záp., 1-0-1-1, 8:13, -5

4. Bílí Tygři Liberec (CZE) → 3 B, 3 záp., 1-0-2-0, 11:10, +1

Pohár pro vítěze CHL v neděli na hlavním ochozu Home Credit Areny!

Úvodní vhazování nedělního utkání Tygrů proti Lulee bude v Home Credit Areně vhozeno už ve 14:00. Přijďte si zafandit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit