Bílí Tygři Liberec

Všechny akademické celky mají ve svém středu autora hattricku!

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Vstřelit v jednom zápase tři branky - to je sen každého hokejisty. Libereckého fanouška tak opravdu může těšit fakt, že alespoň jedním takovým hráčem se mohou pyšnit trenér Valdemar Jiruš, Jiří Kudrna i Milan Plodek. Kdo konkrétně má ale tento jedinečný počin na svědomí?

Za pět sekund dvanáct v podání Petra Wienceka

Útočník juniorky Petr Wiencek zaznamenal hattrick hned ve druhém kole proti velkému rivalovi ze Sparty. Pražané v utkání vedli, ale mladí Tygři i s Wiencekovým přispěním dokázali vývoj utkání překlopit na svoji stranu a tři body nakonec po výsledku 9:2 jasně získali.

Petr položil základní stavební kámen svého významného počinu už v 5. minutě, kdy Pražanům uzmul kotouč a nekompromisní ranou pod víko otevřel skóre. Neméně důležitá byla i jeho vyrovnávací trefa na 2:2 v polovině zápasu. Ač osekáván hostujícími beky, zakončil přesně svůj samostatný únik. Naposledy rozvlnil Wiencek síť doslova za pět minut dvanáct, respektive za pět sekund. Právě tolik totiž zbývalo do konce zápasu, když liberecký forvard tečoval mimo dosah sparťanského gólmana Klingerovu střelu od modré.

Ondřej Chrtek vrchním ničitelem Písku

Ondřej Chrtek svého kolegu z juniorského týmu ještě předstihl, když hattrick nasázel již v úvodním kole extraligy starších dorostenců. Liberec ve svém prvním duelu v ročníku 2016/2017 sice inkasoval jako první, nicméně šelmy zápas otočily a po neskutečné kanonádě mohly slavit hladkou výhru 14:2.

Když Ondřej Chrtek začal sázet góly do sítě Písku, bylo už de facto rozhodnuto. Svou první trefu zaznamenal útočník s číslem 91 až ve třetí části, když precizně provedeným samostatným nájezdem zvýšil náskok Tygrů na 7:1. Při druhé brance osvědčil Ondřej svou sílu v souboji jeden na jednoho a po snadném obejití píseckého beka si pohrál i s brankářem. Hattrick pak zkompletoval v rychlém přečíslení dva na jednoho s Turským. Všechny jeho zásahy dělilo pouhých 6 minut a 56 vteřin.

Jak Luboš Dospěl zadrhával Motor

Hlavní kouč mladšího dorostu Milan Plodek čekal na první hattrick hráče svého týmu do 7. kola. V něm se mladí Tygři předvedli na ledě Českých Budějovic, kterým se v utkání velmi dařilo. Naše mužstvo držel na dostřel Luboš Dospěl. Jeho tři branky však na zisk bodů nestačily, Motor nakonec zvítězil těsně 6:5.

Luboš se poprvé zapsal do listiny střelců v divoké první třetině, když pouhých dvaadvacet sekund před sirénou ve zkrácené přesilovce vyrovnal na 3:3. Mladému střelci vyšel i závěr prostřední části, po otočce kolem brány vykřesal pro Bílé Tygry naději. Tu ještě posílil dvacet osm vteřin před koncem, kdy v samostatném úniku nedal brankáři Dvořákovi šanci. I když už na obrat nezbyl čas, Luboš se ukázal ve skvělém světle.

Osmdesát střel, devět branek a hattrick Jakuba Rychlovského

Druhý hattrick mladších dorostenců má na svědomí Jakub Rychlovský, který své umění několikrát předvedl i o kategorii výše. Šikovný útočník vsítil tři trefy na ledě Tábora, kde Tygři jasně dominovali. Vystřelili osmdesátkrát na bránu a trefili se hned devětkrát.

Jakub se poprvé do listiny střelců zapsal v polovině zápasu, kdy zužitkoval Adamcovu přihrávku. Další trefou se liberecký útočník blýskl krátce před koncem druhé části v početní nevýhodě. Brankou na 8:2 už jen v závěrečné dvacetiminutovce pojistil vysoké vedení svého týmu.

Galapředstavení Luboše Dospěla č.2!

Předposlední říjnový den zase jednou patřil Luboši Dospělovi. Člen širšího kádru reprezentace do šestnácti let tentokrát třemi góly popravil pražskou Slavii a výrazně se podepsal pod vysokou výhru 6:1.

Do konce první části nechybělo moc, když Dospěl velmi důležitou trefou z nájezdu vyrovnal na 1:1. V prostředním dějství vytěžil Luboš druhý gól z nabrané rychlosti ve středním pásmu, v souboji tváří v tvář s brankářem byl nekompromisní. Potřetí se prosadil z předbrankového prostoru, když brankou na 5:1 více méně jen pečetil liberecké tři body.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit