Bílí Tygři Liberec

Vláda za přísných hygienických podmínek povolí profesionální sport

Date of publication Author Klub

Liberec - Po zmrazení sportu v první polovině října je návrat Bílých Tygrů na led opět o krok blíž. V pondělí Vláda ČR povolila profesionálním týmům návrat do vnitřních sportovišť a restart soutěží. Bližší informace má představit v úterý na tiskové konferenci předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička.

Až dosud byly všechny sportovní soutěže v České republice zastaveny, navíc nebylo možné využívat vnitřní sportoviště. Pro sporty odehrávající se ve vnitřním prostředí včetně hokeje to znamenalo naprostou stopku, venkovní sporty pak mohly na sportovištích trénovat, ale nemohly využívat jakékoli vnitřní zázemí včetně kabin nebo sprch.

Od středy 4. listopadu však bude profesionálním sportovcům umožněno vnitřní sportoviště a zázemí opět využívat. Za přísných hygienických podmínek pak bude opět povoleno odstartovat profesionální soutěže včetně nejvyšší české hokejové extraligy.

Konkrétní znění pravidel, za nichž bude možné sporty restartovat, zatím není známo. Předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička však mezi nimi uvedl pravidelné testování sportovců před zápasy nebo limit počtu osob v místě konání utkání, do nějž se budou kromě samotných aktérů utkání počítat také osoby zajišťující jeho průběh či zástupci médií. Pravidla by měla být zveřejněna v průběhu úterý.

Jednotlivé sporty budou moci žádat ministerstvo zdravotnictví o výjimku, která jim umožní své soutěže restartovat. Nezbývá než věřit, že se podaří extraligu co nejdříve restartovat a že Bílé Tygry co nejdříve uvidíme na ledě Home Credit Areny v zápase nejvyšší české hokejové soutěže.

Sledujte tygří komunikační kanály, kde vás budeme informovat o dalším vývoji.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit