Bílí Tygři Liberec

Vítězný kapitán opouští Liberec. Jan Výtisk zvolil návrat do Vítkovic

Date of publication Author Martin Kadlec

V dresu Bílých Tygrů odehrál přes šest sezón a vždy patřil k oporám zadních řad. V posledních dvou letech nosil Jan Výtisk na hrudi kapitánské „céčko“ a v této roli dovedl Bílé Tygry i k vysněnému titulu. Tvrdé hity, řada zblokovaných střel, bojovnost a hra na hranici sebeobětování. To jsou atributy, které tygřímu kapitánovi vynesly nejen kamennou helmu pro vítěze Radegast Indexu, ale i věrnost a obdiv libereckých fanoušků. Od nové sezóny se „Vyply“ vrátí do klubu, kde s hokejem začínal.

Honzo, proč ses po velkém libereckém triumfu rozhodl pro změnu klubu?
Do Liberce jsem přišel v průběhu sezóny 2009/2010 a zažil jsem tu krásné roky. I když se nedařilo, v rámci organizace tu vždycky všechno fungovalo perfektně a město se za tu dobu stalo mým druhým domovem. Rozhodování proto pro mě bylo strašně těžké. Věk ale nezastavíš a já se chtěl po letech vrátit domů, kde jsem s hokejem začínal. Věřím, že na mě liberečtí fanoušci nezanevřou. Chtěl jsem pro ně s Libercem vybojovat medaili a to se nám podařilo.

Jan Výtisk:

"Od Filipa Pešána jsem měl konkrétní nabídku. Smlouvu na 2 roky. Dal jsem ale přednost nabídce z Vítkovic, která je tříletá. Ve Vítkovicích „staví“ nový tým, kde bych měl dostat více prostoru na ledě. Jejich koncepce hry se v mnohém podobá našemu loňskému úspěšnému modelu. "


Když mluvíš o rozhodování, znamená to, že jsi byl v jednání i s Bílými Tygry?
Určitě ano. Dokonce jsem měl od Filipa Pešána i konkrétní nabídku. Smlouvu na 2 roky. Dal jsem ale přednost nabídce z Vítkovic, která je tříletá. Ve Vítkovicích „staví“ nový tým, kde bych měl dostat více prostoru na ledě. Jejich koncepce hry se v mnohém podobá našemu loňskému úspěšnému modelu.

V liberecké konkurenci obranných řad je to dost našlapané. Ševc, Mojžíš, ale i Derner nebo Šimek jsou kvalitní hráči s reprezentační zkušeností. Má role v týmu by už nejspíš nebyla tak významná a já nechci kariéru pouze dohrávat. Cítím, že ve Vítkovicích budu ještě platným hráčem. Svou roli v rozhodování hrálo určitě i to, že se vracím domů.

Hrál svou roli paradoxně i úspěch v uplynulé sezóně?
Jak už jsem říkal, chtěl jsem pro Tygry medaili. Kvůli tomu jsem se vsadil i o svůj plnovous a jsem strašně šťastný, že se to povedlo. Jsem šťastný i za liberecké fanoušky, kteří si to za ta léta podpory i za ty tři roky, kdy se pod Ještědem nedařilo, rozhodně zasloužili. Mám ale rád nové výzvy. Návrat do Vítkovic pro mě takovou výzvou je.

Až budeš bilancovat svou kariéru, na které místo zařadíš své liberecké angažmá?
(úsměv) To je dost předčasná otázka. Ale myslím, že to bude vysoko. Vyhrál jsem v dresu Bílých Tygrů titul, to je výjimečná věc. Strávil jsem tu 6 dobrých let. Mám rád tohle město i fanoušky a jak už jsem řekl, mám to tu jako druhý domov. Těžko si teď představit, že sem přijedu jako soupeř. Takový je ale hokejový život. Chtěl bych všem moc poděkovat za podporu. Hlavně Petru Syrovátkovi. Určitě Liberci přeju další hokejové úspěchy. Pro mě ale nastal čas se rozloučit.

Kapitáne, díky za rozhovor i za těch šest parádních sezón v libereckém dresu!

Zápas očima Jana Výtiska

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit