Bílí Tygři Liberec

Velké loučení! Lukáš Krenželok končí úspěšné angažmá u Bílých Tygrů

Date of publication Author Klub

Liberec - Po šesti úspěšných sezonách se s Bílými Tygry loučí Lukáš Krenželok. Šestatřicetiletému forvardovi končí k 30. 4. 2020 smlouva a s klubem už se nedohodl na nové. Byl nedílnou součástí týmu, který v roce 2016 získal historický titul, zároveň výraznou měrou pomohl ke dvěma stříbrným medailím a celkově čtyřem Prezidentským pohárům pro vítěze základní části.

Krenželok toho za šest let u Bílých Tygrů stihl opravdu hodně, a pod Ještědem tak zanechal nesmazatelnou stopu. Zároveň tu prožil bodově nejhojnější léta své kariéry. Za Bílé Tygry naskočil v Tipsport extralize do 348 utkání, v nichž nastřádal 156 kanadských bodů. V libereckém dresu zároveň překonal metu 900 startů v nejvyšší soutěži. V mistrovské sezoně navíc po osmi letech nakoukl i do reprezentace, když sehrál dvě utkání v rámci Euro Hockey Tour proti Rusku. Zkušený útočník se nakonec dohodl na jiném angažmá v rámci extraligy.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Lukáš Krenželok se podílel za posledních pět let na všech úspěších našeho klubu. Stal se výraznou osobností a jedním z nejpevnějších základů naší organizace. Osobně mi bude chybět nejen jako hráč, ale i jako člověk. Myslím si, že jeho budoucí angažmá bude velmi úspěšné. Klub, který ho získá, ještě neví, jakou osobnost si přivádí. Za celou organizaci mu děkuji a přeji mu jen to nejlepší do dalších let.“


Profil Lukáše Krenželoka

Ostravský rodák začal svou kariéru ve Vítkovicích, kde se od juniorských kategorií vypracoval až do A-týmu. Působil zde od ročníku 1999/2000 až do léta 2009. Právě v jeho poslední vítkovické sezóně dokázal se svým týmem získat stříbrné medaile. V semifinálovém souboji proti Slavii padl do oka trenéru Vladimíru Růžičkovi, který ho následně přesvědčil k přestupu do tohoto pražského klubu. Lukášova štace v nejstarším českém hokejovém klubu trvala celé 4 sezóny. Hned v té první si připsal 19 bodů a výrazně pomohl svému týmu k postupu do semifinále play-off právě přes liberecké Bílé Tygry.

O rok později se Slavii vyvedla mnohem hůře, skončila těsně před branami předkola play-off a musela hrát skupinu o udržení. Přesto si však třicetiletý útočník v této sezóně dokázal bodově přilepšit a posbíral dohromady 20 bodů.

Sezóna 2012/2013 byla pro sešívanou družinu opět úspěšná, po vydařené základní části skončila její cesta až v semifinále, kde je přemohl pozdější mistr z Plzně. Lukáš se na úspěchu Slavie podílel celkem 21 body.

Ročník 2013/14 byl pro Lukášovo slávistické angažmá labutí písní. Po sezóně, ve které dokázal získat 25 bodů, se nepohodl s vedením a z týmu odešel. Později přijal nabídku Liberce, do jehož kádru se zařadil před začátkem přípravy na sezonu 2014/15 společně s dalším exslávistickým hráčem Petrem Jelínkem. Spolu s Jelínkem se také rychle zařadili do kádru a nakoukl dohromady do 41 zápasů. Před ročníkem 2015/16 ho však v přípravě zastihlo nepříjemné zranění, kvůli němuž musel určitou část přípravného období vynechat. Na jeho výkonnosti to však nebylo znát a v průběhu mistrovské sezony dokonce po dlouhých letech znovu nakoukl do národního týmu.

Následující rok už téměř celou dobu nastupoval v první formaci a společně s Petrem Jelínkem a Dominikem Lakatošem tvořil nejúdernější útok Liberce. V tygřím dresu nakonec opět oslavil triumf v základní části a stříbrné medaile. To samé se mu povedlo s týmem zopakovat i o dva roky později, kdy Tygři až ve finále nestačili na Třinec. V poslední sezoně 2019/20 v libereckém dresu pak zkušený forvard přidal ještě jeden Prezidentský pohár.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit