Bílí Tygři Liberec

Ve třetím přípravném zápase Tygři přivítají finské KooKoo, zapíší první letošní výhru?

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Ve čtvrtek 15. srpna se Bílí Tygři Liberec postaví ke třetímu přípravnému utkání před sezonou 2019-2020. Na domácím ledě v Home Credit Areně přivítají finský celek KooKoo.

Krátké představení soupeře

KooKoo jsou týmem, jenž hraje finskou nejvyšší hokejovou soutěž Liigu. Poprvé ji okusili v roce 1987, avšak po třech sezonách putovali zpět do nižší ligy. Aktuálně v ní působí od roku 2015.

Jejich dosavadním nejlepším úspěchem v Liize je deváté místo ze sezony 1988-1989. V minulém ročníku skončili v tabulce na třináctém místě, když v 60 zápasech nasbírali celkem 73 bodů, do play-off tak nepostoupili. Účast ve vyřazovacích bojích mimochodem ještě nikdy nevybojovali.

Klub vznikl v roce 1965 a jeho plný název zní KooKoo Hockey Oy. Své domácí zápasy hraje v Lumon areně, která pojme 5 950 diváků, nachází se ve městě Kuovola. Klubovými barvami jsou potom černá, oranžová a bílá.

Na soupisce mužstva z velkých jmen najdeme brankáře Henrika Haukelanda a obránce Alexandera Bonsaksena, kteří pravidelně reprezentují Norsko na Mistrovství světa v ledním hokeji. Za zmínku určitě stojí i útočník Juha-Pekka Haataja, jenž je trojnásobným mistrem Finska.

Hokejisté KooKoo v přípravě před nadcházející sezonou zatím stihli dva duely. V rámci Pitsiturnaus 2019, jednodenní miniturnaj hraný v Raumě, remizovali s Lahti Pelicans 2:2 a prohráli s TPS Turku 2:3.

Ve středu 14. srpna je ještě prověří HC Sparta Praha.

Tygři letos zatím bez úspěchu

Bílí Tygři vstoupili do přípravy před sezonou 2019-2020 poměrně brzy, už 24. července. Ve značně omlazené sestavě přitom tehdy podlehli běloruskému HC Šachťar Soligorsk 1:2.

Druhý přípravný zápas odehráli 6. srpna proti ruskému Metallurg Novokuzněck, v tomto případě byl na hřišti téměř kompletní „A“ tým. Ačkoliv se mač vyvíjel pro šelmy příznivě, nakonec padly 3:4 v prodloužení.

„Utkání bohužel nedopadlo dobře. Alespoň nám ale ukázalo, kde nás tlačí bota,“ řekl po porážce od Novokuzněcku útočník Radan Lenc.

„Opakovaly se tam některé chyby z loňské sezóny, takže teď víme, že jsme je neodstranili. Musíme na tom pracovat,“ pokračoval.

Góly Tygrů v posledním duelu postupně obstarali útočníci Petr Jelínek, Lenc, Libor Hudáček. Prostor mezi třemi tyčemi okupoval brankář Marek Schwarz.

„Myslím, že útok máme dobrý napříč všemi formacemi. Všichni se ale musíme trochu víc soustředit na obranu, abychom zápasy, v nichž vedeme, dotáhli do vítězného konce,“ zmínil ještě Lenc.

„Do dalších zápasů musíme zlepšit nasazení a hru dozadu. V útoku jsme kreativní, vytváříme si šance. Na můj vkus ale hrajeme až moc na krásu,“ poznamenal k představení hlavní trenér Patrik Augusta.

Nepočítáme-li tréninkové dávky, zapracovat na detailech ještě liberečtí hokejisté mohou příští čtvrtek 22. srpna, kdy v přípravě mezi domácím mantinely vyzvou Amur Chabarovsk, tým z Kontinentální hokejové ligy. Následně už bude na programu Champions Hockey League.

Fan Challenge je tady! Soutěžte s ostatními o zájezd na finále CHL

Úvodní vhazování čtvrtečního přípravného utkání Tygrů proti KooKoo bude v Home Credit Areně vhozeno v 17:30. Přijďte si zafandit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit