Bílí Tygři Liberec

VIDEO: Pustil jsem se do toho rychle, to ho nejspíš zaskočilo, říká Radan Lenc o bitce

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Páteční souboj s Hradcem Králové nabídl opravdu všechno. Kromě pěkných gólů a rychlého hokeje si diváci u televize užili i bitku mezi Radanem Lencem a Kevinem Klímou. Oba hráči sice skončili na ledě ve stejný okamžik, více ran ale jednoznačně rozdal liberecký útočník. „Moje role je jiná, nebojím se tomu ale postavit,“ svěřil se po zápase Lenc, který běžně rozhodně pěstní souboje nevyhledává.

Ve druhé třetině zápasu s Mountfieldem ses popral s hradeckým Kevinem Klímou. Jak ta bitka vůbec vznikla?
Začalo to tím, že jsem jel dohrát Richarda Nedomlela. Bohužel jsem ho nešťastně trefil do stehna. Rozhodně to nebyl úmysl, chtěl jsem ho hrát do těla, naneštěstí to vyplynulo takto. Kevin Klíma poté přijel srovnat účty a tak to vzniklo.

Rozdal jsi minimálně pět ran, sám jsi neutržil od Kevina Klímy ani jednu. Evidentně jsi byl dobře připraven...
Nejspíš jsem ho zaskočil tím, že jsem na nic nečekal a šel rovnou na věc. Pustil jsem se do toho rychle, většinou to bývá tak, že kdo dřív začne, tak má výhodu. Je fajn, že to pro mě takto dopadlo. I když jsem asi všechno trefil do helmy, tak se to cení.

Během jednoho zápasu na Karjale o tobě komentátor Robert Záruba mluvil jako o jednom z nejslušnějších hráčů, co se trestů týče. Proti Mountfieldu jsi však nasbíral dohromady šestnáct trestných minut. Stává se z tebe zlý muž?
Ne, s panem Zárubou naprosto souhlasím. V těchto situacích se rozhodně nepohybuji. Moje role je úplně jiná. Holt to tak vyplynulo ze hry a já se nebojím tomu postavit.

Dávid Gríger o bitce Radana Lence:

"Byla to skvělá bitka, která nás taky trošku nakopla. Myslím si, že byla takovým povzbuzením pro celý tým."


Pamatuješ si vůbec, kdy ses takto popral naposledy?
Pokud si dobře vybavuji, tak to nejspíš bylo ještě při angažmá v Mladé Boleslavi. Už to nějaká doba je. Jsem rád, že jsem tím nabral nějakou zkušenost a nezapomněl ji.

Nakonec jsi v utkání vstřelil pěkný gól. Evidentně ti odpočinek na trestné lavici prospěl.
Je to možné (smích). Abych se ale přiznal, tak kvůli té nepřítomnosti fanoušků je na stadionu fakt zima. Na trestné lavici to bylo hodně dlouhé. Snažil jsem se udržet v tempu dřepováním, to však na zahřátí nestačilo. Ve třetí třetině jsem měl asi tři střídání, takže jsem rád, že to tam spadlo.

Proti Hradci se vám povedlo odčinit středeční porážku s Třincem. Jak bys utkání zhodnotil?
Všechna ta střetnutí se zatím vyvíjí tak nějak podobně. Měli jsme spoustu šancí, ty se nám ale nedařilo proměňovat. Je super, že jsme to tentokrát prolomili a dali hned čtyři branky.

Po dlouhé herní přestávce se šlo hrát jen po několika trénincích. Ty jsi však odehrál dvě utkání na turnaji EHT. Byla pro tebe při restartu extraligy výhoda, že jsi už byl rozehraný z národního týmu?
Z Karjaly jsem měl trochu strach, protože jsem přes měsíc nehrál zápas. To není úplně příjemné. Byl jsem však překvapený, v jakém tempu jsme turnaj odehráli. Asi mi to i pomohlo, byl jsem rozehranější. Musím říct, že hrajeme dobře v útoku, máme spoustu šancí. Potřebujeme je jen více využívat.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit