Bílí Tygři Liberec

V dresu české U17 nechyběli na turnaji ve Švýcarsku ani Tygři!

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Kryštof Rossmann

Lenzerheide/Liberec – Ve dnech 31.3. – 2.4. odehrála česká reprezentace do 17 let tři přátelská utkání ve švýcarském městě Lenzerheide proti výběru domácích Švýcarů. V sestavě českého týmu se také objevili Václav Burda, Vratislav Kunst a Jan Bednář, kteří oblékají tygří dres.

V minulém týdnu odehrál český národní výběr U17 ve třech dnech tři přátelské zápasy proti Švýcarsku. Bílí Tygři měli na turnaji početní zastoupení, neboť pozvánku obdrželi hned tři hráči válející v dresu šelem - Václav Burda, Jan Bednář a Vratislav Kunst. První dva jmenovaní odehráli všechna utkání, Vratislav Kunst si připsal dva starty, jelikož vynechal páteční střetnutí.

Jan Bednář nastupoval v uplynulé sezóně nejen za starší dorost, ale i za juniory. Ani reprezentace pro něj však rozhodně není neznámou. Do své sbírky totiž na turnaji přidal již šestnáctý letošní start a patří tak k vůbec nejvytíženějším obráncům této kategorie. Václav Burda a Vratislav Kunst, kteří mimo výborných výkonů v druhé nejstarší liberecké věkové kategorii, nastoupili stejně jako Bednář i ve výběru Petra Hakena, se představili v letošním roce na reprezentační akci vůbec poprvé. Pro Vratislava Kunsta byli navíc dva zápasy se Švýcarskem premiérovým představením se státním znakem na prsou v kariéře.

Co se týče výsledků, dominoval výběr ze země helvétského kříže. V prvním duelu sice čeští mladíci vedli 1:0, ale náskok udržet nedokázali a následně inkasovali i v prodloužení. Ani druhé střetnutí výhru naší reprezentaci nepřineslo. Po výrovnaném průběhu Švýcaři oslavovali vítězství 3:1. Ve třetím, závěrečném duelu se obraz hry stejně jako výsledek opakoval. Svěřenci trenéra Arnošta vsítili jednu branku, zatímco domácí hráči hned tři.

Ve dnech 15. – 17. dubna se koná poslední akce české sedmnáctky - prestižní Turnaj čtyř zemí, kde se mladí reprezentanti utkají postupně s domácím Švédskem, Ruskem a nakonec Finskem. Na turnaj se z tygří akademie podívá opět Jan Bednář. Vratislav Kunst a Václav Burda figurují mezi náhradníky. Jak se nejlepším českým hráčům do sedmnácti let bude dařit, na to si teprve budeme muset počkat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit