Bílí Tygři Liberec

V anketě Hokejista sezony brali Bílí Tygři dvě individuální ocenění

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Na předávání cen Hokejista sezony Bílí Tygři získali kromě už předem známého Prezidentského poháru také dvě individuální ocenění. Roman Will byl vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého ročníku, Ladislav Šmíd se zase stal nejlepším obráncem.

Sezona 2018/19 byla pro Bílé Tygry po dvou letech opět velmi úspěšná. Se ziskem 101 bodů popáté v historii ovládli základní část, potřetí přitom převzali Prezidentský pohár. V play-off pak dokráčeli až do finále, kde nestačili na třinecké Oceláře.

Během slavnostního předávní cen Hokejista sezony tak byli Tygři ještě jednou vyhlášeni jako nejlepší mužstvo základní části. Pouze u týmového ocenění ale nezůstalo. Šelmy se v průběhu celého ročníku prezentovaly i skvělými individuálními výkony, které nemohly být přehlédnuty.

Roman Will také letos potvrdil, že patří mezi elitní brankáře v tuzemské nejvyšší soutěži. V libereckém brankovišti byl neoddiskutovatelnou jedničkou a celý tým se na něj mohl v každém zápase spolehnout. Will měl v základní části úspěšnost zákroků 91,55 %, v play-off se pak tahle cifra vyšplhala těsně pod 93 %. Průměr obdržených gólů na zápas držel v dlouhodobé části na čísle 2,26, ve vyřazovací fázi se dokonce dostal pod dvě inkasované branky na utkání. Trofej pro Nejlepšího brankáře sezony převzal poprvé ve své kariéře. "Mám skvělé lidi kolem sebe, to je pro mě nejvíc důležitý. Musím zmínit trenéra gólmanů Martina Lásku, který se mi každý den věnuje, patří mu velké díky. To samé platí i pro spoluhráče, bez kterých bych tu nestál," uznal liberecký brankář.

Zkušený zadák Ladislav Šmíd celou sezonu prokazoval, proč odehrál 10 let v NHL. Vnesl klid a přehled do rozehrávky, skvěle bránil a týmu pomáhal zkušenostmi a příkladným chováním také mimo led. "V zámoří mi to otevřelo oči, když jsem viděl, jací tam jsou profesionálové. Snažím se to přenést i na naše mladé kluky." Jeho výkony navíc gradovaly v play-off, kde byli spolu s Martinem Ševcem jasně nejvytěžovanějšími hráči vyřazovací části. Výrazný byl i jeho bodový příspěvek. V celém ročníku posbíral v 68 utkáních 30 kanadských bodů. Málokoho tak překvapilo, že cenu pro Nejlepšího obránce sezony získal právě on. "Tohle je takový zadostiučinění za to, co jsem si prožil, když jsem rok a půl nehrál," přiznal obránce.

Ročník 2018/19 je tak definitivně za námi a Bílí Tygři opět ukázali, že se s nimi musí počítat. Dočkají se podobných ocenění i v příštích letech?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit