Bílí Tygři Liberec

Útok Bílých Tygrů posílí kanadský centr Tyler Redenbach

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zkušený třiatřicetiletý Kanaďan Tyler Redenbach je novou akvizicí Bílých Tygrů Liberec. Střední útočník se s vedením libereckého klubu dohodnul na kontraktu do 30. dubna 2018. Pro Redenbacha to bude již třetí angažmá v české extralize. Než přišel na sever Čech, působil v Pardubicích a Třinci.

K Bílým Tygrům přichází nejproduktivnější cizinec loňského extraligového ročníku z krátkého angažmá ve finském Tampere a v libereckém dresu by mohl poprvé nastoupit už dnes na ledě Plzně.

"Příchodem Tylera Redenbacha reagujeme na dlouhodobé zranění Mário Bližňáka, protože hráče podobného typu se nám nedařilo nahradit někým z širšího kádru. Tyler je čistokrevný centr, silný na vhazování a nebezpečný v přesilových hrách.“


Profil Tylera Redenbacha

Zkušený kanadský centr na sebe v kanadských juniorkách výrazně upozorňoval a v roce 2003 byl ve třetím kole draftován Phoenixem, tedy předchůdcem současného týmu Arizona Coyotes. Nelze se tomu ani příliš divit, vždyť o rok později jako devatenáctiletý ve WHL posbíral v 71 zápasech 105 kanadských bodů a ovládl tabulku produktivity.

Později se přesunul na farmu Bostonu do Providence, kde si rovněž vedl velmi dobře. Přesto se mu nepodařilo zde ani ve Phoenixu probojovat do prestižní NHL, po třech letech na farmách se tak rozhodl pro odchod do Evropy. Po roční anabázi v Dánsku zamířil do Finska, kde se usadil na více než pět let, během nichž si pouze na půl sezony odskočil do švýcarského Oltenu.

Země helvétského kříže se stala také jeho příští destinací. Na konci sezony 2014/15 totiž zamířil do Davosu, s nímž následně ovládl play-off a dosáhl tak na švýcarský titul. V Davosu se však příliš dlouho neohřál, pro další rok se totiž přestěhoval do Pardubic.

Zde se rychle propracoval mezi lídry ofenzivy. V prvním ročníku na východě Čech si připsal celkem 25 bodů ve 41 utkáních a pomáhal Pardubicím k záchraně. Tahounem byl také v sezoně 2016/17, kdy však jako nejproduktivnější hráč Dynama zvolil odchod do Třince. Celkem ve 43 utkáních posbíral 38 bodů za 13 gólů a 25 asistencí, což mu zajistilo post nejproduktivnějšího cizince v celé extralize.

Sezonu 2017/18 zahájil ve Finsku, kde oblékl dres Tappary Tampere. S ní si zahrál také hokejovou Ligu mistrů, v průběhu října však zamířil znovu do České republiky a posílil ofenzivu Bílých Tygrů.

Ján Lašák si s pokusem Redenbacha dokázal poradit

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit