Bílí Tygři Liberec

Utkání proti Rusům byla slušná generálka na CHL, komentuje výhru Jan Ordoš

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Bílí Tygři se v sprnový čtvrtek vrhli na čtvrtý přípravný zápas, kdy vyzráli na ruský Chabarovsk v poměru 4:1. Zprvu byl vývoj zápasu velmi vyrovnaný, gólově ne moc bohatý, ale zato plný skvělých akcí. Ve druhé třetině se však Liberečtí dostali do vedení o dvě branky a ve třetí periodě potvrdil vítězství nájezdem Jan Ordoš. "Puk jsem procpal za čáru, protože brankář zvedl nohu, měl jsem trošku štěstí," komentuje s úsměvem svůj gól dvaadvacetiletý útočník.

Jak bys celkově ohodnotil utkání?
Už víme, jak hrají Rusové, jdou hodně do těla a jsou trošku zákeřní. Určitě to byl těžký zápas a myslím, že to byla slušná generálka před Champions Hockey League.

Co říkáš na to, že jste si mohli v přípravě potkat s celkem z KHL?
Je to super, protože v CHL ruské týmy nejsou, a je to trochu změna proti extralize. Pozitivum právě je, že máme možnost si zahrát i proti zahraničním týmům.

Bylo tam něco, co tě třeba v jejich hře překvapilo?
My jsme věděli, co budou chtít hrát. Hodně se snažili zakončovat, byli důrazní a měli tvrdé souboje, proběhly tam i nějaké šarvátky, ale to k tomu patří. Byli jsme na to připravení a zvládli jsme to dobře. Myslím, že trošku podobný styl nás bude čekat v Belfastu.


Byla trpělivost klíčem k vítězství?
Nevím, jestli to byla trpělivost, ale hodně jsme bruslili a snažili se střílet, i když led v srpnu není úplně ideální a kombinace nebyly na vysoké úrovni. Nakonec jsme ale dali hezké góly.

Co povíš ke svému nájezdu? Věděl jsi dopředu, co uděláš?
Ano, věděl jsem to dopředu, ale nebylo to úplně tak, jak jsem chtěl. V posledních minutách už byl špatný led, takže jsem vyjel pomalu a naštěstí jsem puk procpal za čáru, protože brankář zvedl nohu. Měl jsem trošku štěstí. (úsměv)

Jaká byla komunikace se střídačkou, když se rozhodlo, že bude trestné střílení? Byl jsi jasná volba na nájezd?
Vzhledem k tomu, že jsme vedli a byl to přátelák, tak mě tam trenér bez jakéhokoliv rozmýšlení dal. Jen ukázal ze střídačky, že mám jet, tak jsem jel.

Co se týče CHL, s jakým cílem tam jako tým vstoupíte?
Nejdříve myslíme postupně, takže chceme určitě vyhrát první zápas a poté je naším úkolem dojít co nejdál. Zápasy mají kvalitu, kde se hraje jiný hokej než v extralize. Určitě se na to těším.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit